[]

su fiyati nasil hesaplanir?

oturdugumuz sitede su faturalari her daireye site tarafindan ozel kesiliyor.
biz de fazla odedigimizi dusunuyoruz.
gerekli yerlere basvuru yaptim ama emin olmak adina bilenlerden yardim istiyorum

su tuketimi: 22,585 m3
odenecek tutar: 146,80

bu metrekupe bu fiyat normal mi?
google a sordum yanit alamadim bilen varsa yazarsa (aciklayarak) cok sevinirim

 
bukunduguniz ildeki suyun metrekup birim fiyatini kullandiginiz miktarla carpamadiniz mi gercekten ? google cevap vermedi mi buna ?


  • sparkle kiddle  (18.11.16 13:35:25) 
normal ankara'da m3 fiyatı 7 tl ortalama.

Ama siz napıyorsunuz hocam evde çeşme sürekli açık mı hiç kapamıyor musunuz? Akan suya yazık benim 4 aylık su tüketimimi bir ayda harcıyorsunuz, milli servettir yahu.
  • yatagants  (18.11.16 13:53:13) 
@yatağan
Sorun da bu zaten ekstra su kulanımımız yok. ona rağmen bina yönetiminden bu kadar kullandınız diye fatura geliyo her ay.

  • rentts  (18.11.16 14:06:01) 
sayacınızı kendiniz de okuyun. evde 4-5 kişiyseniz ortalama bir tüketim. Eğer 1-2 kişiyseniz ihtimaller :

1) Sayaç arızalı
2) Yönetim geçiriyor
3) Her gün jakuzi partisi veriyorsunuz
  • kimlanbu  (18.11.16 14:16:52 ~ 14:17:35) 
Oturduğunuz bir site ise, bahçe sulamak vs. işler için kullanılan sular da ekleniyor olabilir. Gerçi onlar sanırım aidat ile zaten veriliyordur.

En iyisi yönetimden bir açıklama istemek.
  • kaptan memo  (18.11.16 14:45:44) 
Biz sitede çim sulama ve temizlik için kullanılan suyu aidat olarak ödüyoruz, bu genelde böyledir. Daire başına düşen su tüketimi hesaplanırken ortak kullanım su tüketimleri dahil edilmez. Hiç duymadım böyle birşey.
Sizin durumunuzda yönetimde bir işler dönüyor gibi görünüyor. Dairelerin su sayaçları nerde? Siz sayaçları okuyabilirseniz kendiniz, 1 ay kontrol edin sayacınızı ve gelen rakamla karşılaştırın. Tutarsızlık varsa bu şekilde yakalayabilirsiniz.

  • battal gemalmaz  (18.11.16 16:07:15) 
binanızın meskeni alındı mı ? eğer alınmamış ise cezalı fatura ödersiniz. Her ile göre ceza miktarı değişir. Örneğin kayseri'de meskeni alınmış binada m3 birim fiyatı 2.70 tl iken meskensiz binada 5.65 tl. Bursada oturduğum sitenin meskeni yoktu. o yüzden 2 katı öderdik. Site yönetimi aynı sizin gibi gelen faturayı m3 hesabı yaparak dağıtırdı.


  • sutu seven kamyoncu  (18.11.16 17:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.