[]

Türkçe öğrenmeye çalışana türkçe dizsi önerisi

Selam millet,

Türkçe öğrenmeye çalışan biri kulak egzerzisi olsun diye, zerdagiller gibi aşırı şive içermeyen, böyle işler güçler, leyla ile mecnun gibi absürd mizahı türkçenin önüne geçmeyen, ne izlesin yaw. Çok eski de olur. ne bilim, benim aklıma şu an yaşadığı zehirlenme öncesi TRT dizileri geldi :) Perihan Abla, Şaşıfelek çıkmazı gibi :)

Siz ne öneririsiniz?

Teşekkürlerç

 
sıcak saatler. mehmet asltantuğ türkçesi iyidir.


  • baba jo  (18.11.16 13:26:39) 
avrupa yakası olabilir. burhan dışında çok şiveli konuşan yoktu diye hatırlıyorum. belki sıdıka ve tatlı hayat da olabilir.


  • golgi aygıtı  (18.11.16 14:40:51) 
şiveyi geç, bizim tv dizileri ve sinemalarda düzgün cümle ile konuşulmuyorki. özne yüklem tümleç zamir hak getire. bazen izlerken aklıma geliyor. bu diziye/filme ingilizce altyazı nasıl yapılabilir diye.


  • yons  (18.11.16 14:56:42) 
aklıma çemberimde gül oya geldi, birkaç kişi hariç şiveyle konuşan yoktu ve güzel konuşuluyordu hatırladığım kadarıyla.


  • senolll  (18.11.16 15:08:00) 
Ben tatlı hayat izlesin isterdim ama Haluk bilginer çok oynuyordu sesi ile :D


  • denemebirikiüç  (18.11.16 15:11:05) 
Hatırla Sevgili ve Çemberimde Gül Oya.

Bir İstanbul Masalı'nda düzgün Türkçe konuşan oyuncular var, Arsen Gürzap, Mehmet Aslantuğ, Çetin Tekindor gibi.

Aşk-ı Memnu belki, uçuşmak, yükselmek gibi diziye has kullanılan kelimeler olsa da genelde düzgünce bir Türkçe kullanılıyordu gibi aklımda kalmış.

Yaprak Dökümü, her ne kadar dramıyla iç kıysa da Fikret'in (Bennu Yıldırımlar) anlatımıyla düzgünce bir Türkçe'ye sahip bir diziydi gibi kalmış aklımda.

Yine de tek dizi hakkın var derseniz Hatırla Sevgili derim, Teo'nun saçma Yunan aksanlı Türkçe'si dışında hiç sıkıntı yok gibi.
  • hair freak  (20.11.16 14:26:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.