[]

Geç uyuyup erken uyanmak

Nasil yaparim ? İşe okula giderken mecburen oluyor da evde kendiligimden erken uyanamiyorum. Gece de biraz geç uyumam lazim. 2 gibi uyusam 8 civari zinde olarak uyanmak icin ne yapayim ?




 
Bir kaç gün bu düzene alıştırın kendinizi, sonra yorgunluk hissetmezsiniz.


  • kirmizipilotkalem  (18.11.16 12:08:27) 
6 saat yeterli bir uyku zaten. @kirmizi'nin dediği gibi 1 hafta yapın alışırsınız kısa sürede.


  • dahili meddah  (18.11.16 12:10:22) 
bir kaç gün aynı düzene alıştırayım deyince olmuyor maalesef.

spor yapın. yorgun hissediyorsanız kan tahlillerinize baktırın.
  • dedimmidemedimmi  (18.11.16 12:12:15) 
6 saat uyku dilimi ve zihin yorgunluğunu atmak için yeterli bir süre aslında. sigara kullanımı varsa yatmadan 2-3 saat önce kesersen, sabah kalktığında çok asitli olmayan bir meyve ile güne başlarsan birkaç güne etkisini görebilirsin. Ayrıca işin fiziksel olarak ağırsa gece ılık su duş yine fayda edecektir. Ben fix 2 gibi yatıp 6.40 da kalkıyorum haftanın bir günü tamamen patlıyor ve çok fazla uyuyorum çünkü 6 saat uyku idealini yakalayamıyorum.


  • Hendrix'e tapan adam  (18.11.16 12:12:31) 
@hendrix'e tapan ağır iş falan yok ya. Sabah kalkip ders calisicam o kadar :D

gece gec saate kadar calisinca sabah uyanamiyorum alarm kuruyorum kapatip devam ediyorum uyumaya. Zorlamak lazim herhalde birkac gun.
  • aquarium  (18.11.16 12:20:14) 
1 hafta yap alışırsın, 6 saat uyku zaten yeterli diyen insanları anlamıyorum valla. 3 senedir alışamadım ben bro. her sabah binbir küfür ederek uyanıyorum, işe geç kalmadığım gün sayısı haftada 1 falan. bence alarmla vs. vücudun istemediği bir zamanda uyanmak insanın kesinlikle doğasına aykırı.


  • t joe  (18.11.16 12:23:35) 
uyku evreleri var. bunu biraz arastir. bir de akilli alarmi olan telefon uygulamalari var. seni mesela Sabah 8-8.30 arasinda uykunun en hafif oldugu evrede uyandiriyor. boylece daha zinde kalkiyorsun.


  • jimicik  (18.11.16 12:28:37) 
alışmak+1

ben kendimi bildim bileli böyleyim.

ev arkadaşlarımdan birisi bana özendi ve nasıl yaparız diye kafa yorduk, alarm erteleyengillerden kendisi. başta her gün gidip ben uyandırıyordum, yaklaşık 2 hafta böyle sürdü, sonra alarmla kalkmaya başladı, artık istese benim gibi uyanabiliyor. tamamen istek ile alakalı galiba, sen erken kalkmayı istiyor musun, yoksa bunu bir zorunluluk olduğu için mi yapmak istiyorsun buna karar ver öncelikle. sonra dediğim yolu izleyebilirsin isteğe göre.
  • Apocalypse  (18.11.16 12:44:01) 
@apocalypse istiyorum ya. Bir ara geç uyusam da 8 de kendiligimden uyaniyordum alarmsiz. Hem daha iyi hissediyordum hem de daha verimli oluyordu. Simdi onu yeniden yakalamak istiyorum. Geç uyaninca yorgun hissediyorum sevmiyorum.


  • aquarium  (18.11.16 13:39:23) 
valla yıllardır günde ortalama 6 saat uyuyorum (iş günleri genelde 1.30-7.30 arası). ekstra bir şey yapmana gerek yok, alışman yeterli. ama önce alarma saygı duyman lazım. kendini iyi şartla, çaldı mı hemen kalk. başka türlü zor.


  • sir gawain  (18.11.16 13:41:37 ~ 13:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.