[]

Artık bu internet biraz korkutucu olmaya başladı

geçenlerde kız arkadaşımla tatil muhabbeti yaparken tulum'dan muhabbet açıldı. nasıl gidilir diye telefondan rome2rio'ya bakayım dedim. to: kısmı Tulum, Mexico diye dolu çıktı. Telefonumdan, pc'den herhangi bir arama-yazışma daha onceden yapılmadı bu arada. Muhabbet masada başladı.

Az önce bir başlık okudum. arkadaş hastalığından bahsetmiş. ilk defa duydum adını. yarım saat sonra aynı hastalık ile alakalı facebook haber akışımda post çıktı.

Bu durum bence algıda seçicilik değil artık. Gercekten internette takip ediliyoruz biliyorum hatta sektörün içindeyim ama bu kadarı da korkutucu olmaya başlamadı mı? Geçenlerde bu durum ile alakalı ekşi'de bir entri vardı hatta. bir markete girseniz ve kasiyer sizin her baktığınızı takip etse diye.

Siz de rahatsız oluyor musunuz bu durumdan?

 
@dalgacı mahmut: google senkronizasyonu öyle bişey işte. telefonunuzun sim kartındaki kontaklar, gmail ile senkron oluyor, sonra da aynı gmail adresi ile hesap açınca o kişileri gösteriyor


  • füt  (17.11.16 21:44:23) 
aynştayn: google topladığı o kadar veriyi hem kendi kullanıyor hem de satıyor demek ki.


  • g7mor  (17.11.16 21:51:24) 
telefonda konuştuğunuz kelimeler seçilip karşınıza reklam olarak çıkıyor olabilir mesela. bi de öylesi var. korkalım da ne yapabiliriz ki karşim. Big bradır.


  • neynep  (17.11.16 21:53:07) 
ekşide ya da diğer sitelerde sidebar daki widgetlar ile takip yapılıyor. eşantiyon olarak gözüküyorlar ama asıl amaçları yukarıda yazdıklarınız.

Avrupa Birliği ile o yüzden çok papazlar bu privacy sorunları nedeniyle.

ublock yada facebook disconnect kullanmalısınız.
  • mertozkoy  (17.11.16 21:54:12) 
Akıllı telefonunu atmadığın sürece kurtulamazsın. Google ve facebook izinsiz mikrofon dinlemeden yakalanmıştı. Benim de başıma geldi.


  • glamdr1ng  (17.11.16 22:01:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.