[]

fbi ve cia de nasıl işe girilir?

selamlar, beni gereksiz bir merak sardı sorayım dedim. başlıkta da belirttiğim üzere fbi, cia gibi yerlerde nasıl işe alıyorlar? ne gibi sınavlardan geçiyorsun? nelere dikkat ediyorlar? kamuya açık bir sınav mı yoksa belli bir yerden mevkiden mi geçiş yapabiliyorsun? kazançları ne oluyor? polisle aralarında nasıl bir fark var? mesela hangi olaylar fbi yetkisinde, hangi olay polis, cia falan?

bir de mesela green card kazanıp gittik diyelim, bizi oralarda işe alırlar mı?

bilgisi olup da paylaşana şimdiden çok teşekkürler.

 
Green card değil, us citizen olman lazım.

Consultant olarak bazı alanlarda çalışabiliyormuşsun contractor olarak, tercümanlık gibi.
  • kurnaz  (17.11.16 13:51:06) 
Genel olarak (%98.34) istihbarat teşkilatlarına girebilmek için anadan babadan 1-2 kuşak o ülke vatandaşı olmak gerekiyor.


  • archmage mahmut  (17.11.16 13:53:48) 
ingilizce biliyorsaniz su yardimci olur belki resimli falan anlatmis

www.wikihow.com

Joining the FBI agency requires an applicant to be a U.S. citizen and to live in the U.S. or its territories for at least three to five years.
ayrica ABD vatandasi olmaniz gerekiyor.
  • kassiopeia  (17.11.16 13:54:23) 
Hacker ol. Onlar seni çağırır.


  • dissendium  (17.11.16 13:57:08) 
danışman evet, memur hayır. o memurlar usa anayasasına falan bağlılık yemini ediyorlar, sen vatandaş değilsin ki bağlılık yeminin geçerli olsun.

sonradan vatandaş olursan çalışabilirsin tabii ama teorik olarak.
  • selam  (17.11.16 14:10:45) 
İkisi aslında çok ayrı kurumlar. Öncelikle bu kurumları araştırmanız gerek. CIA bir haber alma teşkilatıdır. Daha çok siyasi amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterir. CIA ajanı olmak biraz tehlikelidir. FBI ise soruşturma yürüten bir kurumdur. Diyelim İnternet'te bir forumda gezerken bir kullanıcının uyuşturucu satışı yaptığından şüphe duydun, sen FBI ajanı olarak o adamı takibe alırsın, yerini bulmaya çalışırsın, sahte hesaplar açıp onunla ilgili bilgilere ulaşırsın, sonra kanıt toplarsın, sonra da uygun bir zamanda operasyon yapıp o kişiyi tutuklatırsın. O kişi tutuklandığında çoktan bütün kanıtlar toplanmış olur. Sonra kişi mahkemeye sevk edilir. O kişinin cezasına mahkeme karar verir. CIA böyle küçük şeyler uğraşmaz. Onlar daha çok ülke güvenliğiyle ilgili olan ciddi sorunlarla uğraşırlar. FBI ajanlarının çoğu zaten polislik mesleği içindedir, uzmanlık pozisyonunda olanlar da bildiğin savcı konumundadır. İyi bir bilgisayar mühendisi olursan araştırma ekiplerinde yer alabilirsin. Doğrudan ajan olmak herhangi bir Amerikan vatandaşı için bile zor.


  • dissendium  (17.11.16 17:26:01) 
Askerlikle ilişiği olmamak ve kpss'den en az 95 almak.


  • acad r12 for dos  (17.11.16 21:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.