[]

okb mi ?

Arkadaşlar selam nasılsınız iyisiniz diye umup konuma geçiyorum.

şimdi benim bir kaç takıntılı olduğum düşünce var mesela "işte şu çok istediğin şeyi yaparsan, sevgilin senden ayrılacak " ya da " bardağı ters çevirmezsen başına şu şu iş gelecek" ya da " şu günahı işlersen allah seni en sevdiğinle cezalandırcak, şu isteğin olmayacak" gibi sürekli konuşan bir iç sesim var.

bu hastalık değil mi ? bu düşündüklerimin doğruluk payı yok değil mi ? hayat bu kadar da benimle alakalı değil di mi ?

napayım ben ya kaç gündür çarpıntı içerisindeyim. :(

 
net okb bence


  • yue  (17.11.16 11:52:26) 
Okb değil bu ya batıl inancımsı bir şey.


  • fuzzy olmak istemistim  (17.11.16 12:08:29) 
okb'nin düşünce tarzına benziyor, evet. çarpıntı ile kastettiğin fiziksel çarpıntı ise bu da anksiyete durumunu doğruluyor.
her insanda bu türlü düşünceler çeşitli boyutlarda mevcuttur. bu düşüncelerin zorladığı davranışlar senin günlük hayatını, işini, ilişkilerini yaşamanda zorluk yaratmaya başladığı anda (bardağı mutlaka çevir, unuttuysan işten eve dönmen pahasına git mutlaka çevir! gibi) hastalık boyutuna gelmiş kabul edilir.

öncesinde kendine telkinlerle duyarsızlaşma yoluna gidebilirsin, zira dediğin gibi bunların gerçeklik payı yok. ama hastalık boyutunda artık uzman bir psikiyatriste görünmelisin.

not: ex-okb'li.
ne alaka diyenler; batıl inançlar, dinsel extremite vd. ile okb son derece içli dışlıdır.
  • manuel mandalina  (17.11.16 12:09:40 ~ 12:15:25) 
"şu günahı işlersen allah seni en sevdiğinle cezalandırcak, şu isteğin olmayacak" kısmı biraz karma'ya girmiyor mu ya? okb ne alaka?


  • nıç  (17.11.16 12:12:00) 
okb bu.
karma batıl inanç vs denen şeylerin günlük hayatı etkiler hale gelmesi, sizi kısıtlaması hatta bu şekilde hayatınızı ele alması zaten okb belirtisidir.

www.psikiyatri.org.tr

şurayı okuyarak da yaşadığınız belitilerin nasıl okb ile bağdaştığını görebilirsiniz.
ben de okb atlatmış bir insanım bu arada.. bence öncelikle bir psikologa gidin ve eğer uygun görürse sizi psikiyatriste yönlendirir..
ben ilaç tedavisi de gördüm, terapi de. ve inanın hayatı o şekilde geçirmek çok zormuş normale dönünce daha iyi anladım. gerçekten bu sıkıntıları çekmeye değmez. vakit kaybetmeden kurtulun bu illetten.

bir de çarpıntı kısmını demişsiniz. bende de vardı bu durum. anksiyete olabilir ama tetikleyicisi okb'dir. ben tedaviye başlamadan önce günde 2-3 kere bu anksiyete krizlerini geçirir hale gelmiştim. çarpıntı, bayılma hissi, hemen mideme ve bağırsaklarıma vururdu sinir stres.. korkunçtu yani. ama normaldir ve tedavisi vardır, ona odaklanın ve uzman birine gidin.
  • kaputt  (17.11.16 12:56:16 ~ 12:59:57) 
@nıç bu sebeple en basit şeyleri bile yapamamak sanırım okbyi ilgilendiren kısmı


  • Esinsin  (17.11.16 13:34:12) 
@kaputt nasıl atlattın özelden psikologunun adını yazabilir misin ?


  • Esinsin  (17.11.16 13:35:38) 
@manuel mandalina öyle değil mi :( düşündüğüm şeylerin gerçekle alakası yok yani ? herşeyde kendimi suçluyorum başıma gelen her kötü olayda ama ben de şöyle yapmıştım allah bunun cezasını verdi demek ki diyorum.ve kahrediyorum kendimi.


  • Esinsin  (17.11.16 13:39:06) 
Okb baslangici bence.


  • duyurumvar  (17.11.16 13:45:20) 
mesela maçlar için falan totem yapıyorlar ya işte bu tişortu giyersem, kumandayı şöyle koyarsam gibi onlarda okb imiş.


  • yue  (17.11.16 13:52:20) 
yok kardeş, alakası yok.
bunu çekmene de gerek yok, psikiytriste görün.

  • manuel mandalina  (17.11.16 14:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.