[]

icrada olan kredi taksitlendirilebilir mi? (bankacilar, hukukcular baksin)

babam hsbc ve finansbanktaki kredi ve kredi kartlarınin borcunu odeyememis. ve bunlar davaya dusmus. toplamda 20 bin lira gibi bir borc var. gecen ay, yapılandırma ile alakali kanun cikmisti. ben babama bunları sordum. hsbc'nin avukati bu borcun yapilandirilamayacagini ve icranin gelecegini soylemis. babamin ustune herhangi bir ev ya da araba yok. benim anlamadigim bu borc nasil yapilandirilamiyor. borc avukata devredildigi icin mi? bunu yapilandiramaz miyiz? icra edebilecekleri sadece esyalar var ama sanirim onlar da artik icra edilemiyor. baska bir sorunla karsiya kalir miyiz? bilenler yardimci olabilirse cok sevinirim.




 
yapılandırma vergi borçlarını kapsıyor banka borçlarını değil.
avukatla görüşün ödeme kolaylığı sağlarlar, sonuçta onlar da tahsilat yapmak ister haciz işlerine gelmez.
eşyalar haczedilebiliyor ama iki tv varsa birini alıyor gibi. yine bir şeyler alıyorlar. maaşı varsa ona haciz koyarlar 1/4 oranında sanırım.
  • cekilmis gayfe  (17.11.16 00:19:04) 
hocam boyle bir kanun cikmamis miydi? kredi karti ve kredi borçları yapilandirmasi hakkında. ev bizim uzerimize degil, babamin sadece emekli maasi var. o da 1300 lira bisi. biz bu konuda en iyi ne yapabiliriz? hapis cezasi falan var mi?


  • iglesias  (17.11.16 00:23:37) 
bildiğim kadarıyla kk da hapis cezası oluyor. icra seviyesine kadar geldiği için belki yapılandırandıramıyorlardır. bankayla tekrar görüşün derim


  • oscar  (17.11.16 01:19:03) 
6736 sayılı kanun çıktı evet ama vergi borçlarıyla ilgili bu. banka borcunu sizin konuşup yapılandırmanız gerekiyor. artık muhattabınız avukat onunla görüşün. hapis cezası var evet. avukatla görüşüp durumu anlatın bir çözüm yolu bulmaya bakın derim. geçmiş olsun.


  • cekilmis gayfe  (17.11.16 02:12:13) 
avukatlar, paranin tamamini almak için bu yola başvurmuş gibi gorunuyor.
eger bir borçlu cikip da "ben borcumu su su sekilde ödeyebilirim" diyorsa, aukatin bunu dikkate almasi gerekir.

eger almıyorsa, o zaman bir dilekçe ile bankanin hukuk birimine başvurabilirsiniz.

sonuçta bankanin niyeti de parasini almaktır, insanlari bu sekilde zor durumda bırakmak değil.

ancak, hukuk burolari/avukatlar, maalesef bunu değil kendi ceplerini düşünüyorlar. zira borçludan ne kadar cok para alirlarsa, onlarin da o kadar cok geliri oluyor.
  • for the record  (17.11.16 09:44:01) 
eger babaniz borcu odeyecegine dair icra mudurunun imzasinin bulundugu bir tutanak ile taahutte bulunduysa ve taahutte gecen vade icinde odenmediyse hapis cezasi var.

boyle birsey yoksa hapis cezasi yok.

icradan size odeme emri geldiyse ve mal beyaninda bulunmadiysaniz, mal beyaninda bulunmadiginiz icin hapis cezasi soz konusu olur.

ayrica emekli maasina haciz konulamaz.

not:avukat veya bankaci degilim.
  • enaz3kedi  (17.11.16 10:40:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.