[]

Bunlar başarı mıdır.?

-Zengin olmak
-Güzel bir kadın ve ya yakışıklı bir erkekle evlenmek
-Makam Sahibi olmak

Bunlar başarı mıdır ?

 
evet.


  • kelepir  (16.11.16 23:14:54) 
Hem başarı hem de şans aynı zamanda bana göre.


  • Arthur Dayne  (16.11.16 23:16:47) 
adamın biri şiir başarısını birisi değerlendirsin diye bir şiir yazıp şekspir'e göndermiş. şekspir de "kötü şiir yazmak istemiş ve başarılı olmuşsunuz" diye cevap vermiş.

başarı kriterlerin bunlarsa ve eğer bunların peşinde koşuyorsan "istek/elde etme" oranına göre bunları gerçekleştirdğinde başarılı olursun.
  • lesmiserables  (16.11.16 23:20:56) 
yerine göre değişir. misal:
-babadan kalma zengin değilsindir, kendi tırnaklarınla tırmana tırmana zengin olursun. vehbi koç'un oğlunu neden başarılı olarak görelim ki?
-çirkin bir insansındır, rakiplerine göre fersah fersah geriden başlamışsındır, o güzel/yakışıklı erkeğin kalbini çalabilmişsindir. kıvanç tatlıtuğ'un azra akın ile sevgili olması başarı mıydı mesela?
-yine "dayım milletvekili" notunu düşmeden, başkasının gölgesine sığınmadan o makama gelmişsen elbette başarılısındır. "x milletvekilinin yeğeniyim, referans olarak belirteyim isterseniz." diyerek o makama gelen birisinin başarılı olduğunu söyleyebilir miyiz?
  • m e b  (16.11.16 23:24:45 ~ 23:25:47) 
bakış açısına göre değişir:
çoğumuz için evet başarıdır. hatta mutlak başarı göstergeleridir.
ancak bazıları için lekesiz bir isim, kimseye muhtaç olmadan, kimseye veya herhangi bir canlıya bilerek zarar vermeden, veya kötü düşünmeden, yapılan yanlışların bilinip pişman olunduğu, hırslardan uzak, kendi halinde geçip giden bir yaşam, bu esnada şanslıysa bir gönüle girmek, birini sevmek ve kimseye rahatsızlık vermeden gelecek normal bir ölüm başarı sayılabilir. ya da başarı kelimesi çok doğru olmasa da istenilen bir ömür olarak görülebilir.
  • puc  (16.11.16 23:25:02) 
bence değildir. insan kendini mutlu edecek şeyleri elde etmeli. ama evet toplumda bunlara sahip değilsen başarısız sayılabiliyorsun. zengin olmak sadece paraya indirgenemez. birlikte olunan kişinin sadece fiziksel olması önemli değildir. taş gibi bir kızdansa daha donanımlı, zeki, aklı başında olduğu için şişman bir kızdan hoşlanmıştım mesela. makam sahipliği de değişir. makam da hangi makam? ama türkiye'de fazla önemseniyor. freelance bir çalışanım. kazancım ortalamanın üzerinde diyebilirim ama bir makam, mevki vs. yok haliyle. ama benden daha az kazanıp alt konumlarda da olsa "makam" sahibi olduğunu düşünen insanlar kendini daha başarılı sanabiliyor.


  • black mamba  (16.11.16 23:39:27) 
Evet bence de başarı bunlar


  • füt  (17.11.16 00:06:10) 
-aileden gelmiyorsa, kendi sıfırdan başladıysa başarıdır.
-kısmen, bazı açılardan başarı sayılabilir, ama şahsen peşinden koşacağım bir başarı değil.
-torpil vs olmadan sahip olunduysa başarıdır.

yani aslında hepsi kısmen başarıdır, ama herkesin peşinde koşacağı tek başarılar bunlardır denemez.
  • blatta hiberna  (17.11.16 00:10:16) 
toplumun büyük ve üzücü bir kısmına göre evet.

bana göre hayır
  • yuvarlanantencereninkapagi  (17.11.16 04:45:20) 
Bunlar sonuçtur. Başarı bunları nasıl elde ettiğine göre değişir.


  • archmage mahmut  (17.11.16 14:03:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.