[]

Kykyı ödemezsek

Şimdi kykdan kredi aldık yıllarca
Sonra yurt dışında bir iş bulunca topukladık ve ödemedik?
Olası senaryolar nelerdir?
Aileye yansır mı bu ?

Teşekkürler

 
su an tam olarak o durumdayim.

aileye yansima durumu yok, borc kisiseldir. faiz isleyip duruyor sanirim en fazla tr deki banka hesabima bloke koyarlar, orda da cok fazla bir sey yok zaten. baska ne gibi bir yaptirimi olabilir bilmiyorum
  • matematik koyu  (16.11.16 18:27:49) 
aile kefalet imzalamıyor mu? senet yani.


  • benmari usulu  (16.11.16 18:29:41) 
@benmari usulu Ailenin haberi bile yok ki , kaldı ki ne imzası.


  • kahramanikarus  (16.11.16 18:31:32) 
bir kaç taksit ödemeyince vergi dairesine geçiyor. vergi borcunuz oluyor. yıllarca faiz yiyor kendi kendine... yıllar içinde faize af gelebiliyor anaparayı istiyorlar sadece vs.

açıkçası ben olsam erteleyebildiğim kadar ertelerdim. bir ihtimal belki tamamen kaldırırlar, en kötü ihtimalle yıllar sonra faizinden vazgeçerler (af) geriye anapara kalır. o zamanki enflasyon oranından dolayı o para çerez gibi kalır zaten. en kötüsü bu olur. iyi ihtimalle de tamamen kaldırırlar borç meselesini. bekletin...

p.s: paşa paşa ödeyen bir vatandaş:)
  • jamiro  (16.11.16 18:35:09 ~ 18:35:36) 
ana parayı kaldırmazlar, sadece faizleri silinir. kaldırılır diye hayal kurmayın. türkiye'ye kesinlikle dönmeyeceksiniz ödemeyin fakat döndüğünüz anda vergi borcu olacağından dolayı çok sıkıntı çekersiniz. aileye yansımaz fakat sizin üzerinize ev, araba cart curt varsa onlara el konabilir. bu tabii en kötü ihtimal.


  • dedimmidemedimmi  (16.11.16 18:41:28 ~ 18:43:34) 
devlet kurumları farkli farklida olsa birine ödeme yapmak istediginde baska yerdeki kalan borcunun öncelikle ödenmesini isteyebilirler. sistemler birbirine bağlı yani. o nedenle topuklarini boşa yorma istersen.


  • 1adam  (16.11.16 18:43:46) 
zaman aşımı olmalı 5 sene diye hatırlıyorum. bi araştırsana. borç falan kalmıyor olmalı.


  • cekilmis gayfe  (16.11.16 18:45:03) 
10 sene sonra da olsa borc duruyor. Aileden senet imzalayan olmadiysa birsey olmaz. Tek sikinti yarin birgün vatandasliktan cikmak isterseniz mümkün olmaz.


  • kimse  (16.11.16 20:02:54) 
Zaman aşımıymış borcun silinmesiymiş falan öyle dünyalar yok. Türkiye'deki hesaplarınıza e-haciz konur, borcu ödemeden hiçbir bankadaki hesabınızdan para çekemezsiniz. Pasaport işlerinde de sıkıntı yaratırlar belki ama sanmıyorum. Başka da bir şey olmaz.


  • kingdom of rust  (16.11.16 23:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.