[]

20lik Dis Kanama

Saat 12 gibi 20lik disimi cektirdim, cekerken kirildi baya ugrasti adam 20dk kadar icinde kalanlari almak icin, hala kan tukuruyorum normal mi bu? Bi de bisey yiyip icebilir miyim adam corba vs gibi sivi seyler yiyebilirsin falan demisti ama huylandim simdi :/

Not, hayatimda ilk kez disciye gittim oyuzden sorular biraz garip gelebilir :(


 
bana 20lik çekiminden sonra doktor tükürmeyin bir iki saat demişti. o tetikleyebiliyormuş. 2-3 saat sonra hala böyle oluyorsa sorabilirsiniz ama bence normal görünüyor.


  • interview with the vampire  (16.11.16 17:09:46) 
+1 @interview with the vampire dişçinin bana söylediği kadarıyla tükürmemek gerekiyormuş. biraz sabredin, tamamen geçince ılık çorba içersiniz. kanama devam ederse doktora göstermekte fayda var. geçmiş olsun.


  • teknikekip  (16.11.16 17:14:39) 
tükürmemek gerekiyor +1 gazlı bez gibi bir şeyle fazla kanı alabilirsin belki ama tükürdükçe daha çok kanar demişlerdi.


  • freya  (16.11.16 17:21:41) 
Tükürme +1 Tampon koyma artık, o gaz bezi tamponu çekerken pıhtıyı ayırırsın. Homojen şeyler ye, blenderdan geçirilmiş çorba ve yoğurt gibi. Ilık olsunlar. Pilav yeme yani, oraya kaçar. Akşam yersin.


  • Lim5  (16.11.16 17:28:16) 
dikiş var mı? varsa daha rahat ol yemek konusunda. yoksa da o kadar abartılacak bir şey yok ama sen sert ve taneli şeylerden uzak dur.

tükürme diye 8. defa söyleme ihtiyacı hissettim.

kanama 24 saat de hafif hafif olabilir, sabah yastıkta da görebilirsin. bunlar normal. panik yapma. ama hala sanki az önce çekilmiş gibiyse panik yap.

tükürüyorum dediğin için yine demek zorunda hissettim, 3-4 gün ağzını çalkalamayacaksın. pıhtı oluşması için azcık bırak yarayı kafasına göre takılsın. 5.günden sonra ekstra yumuşak fırça ile fırçalayabilirsin ama şart değil. besin falan varsa üzerinde diye. dikiş varsa fırçalaman koku açısından faydalı olur.

lokmayı o tarafa götürmedikten sonra yemek de öyle çok dert değil.

umuyorum soğuk tutuyorsundur orayı, akşam 8 gibi de ılık tutmaya başla.

çok şişerse dekort falan diycem de, yine hekimine sor.

ben beğendili tavuk çökertme yedim çekimden 3 saat sonra. yumuşacıktı. :)
  • bir ileti paylastim  (16.11.16 17:41:07) 
Ya ben yurtdisindayim doktorla pek anlasamiyoruz ingilizcesi kit biraz oyuzden buraya sordum. Dikis yok. Suan sadece sizliyor inceden. Bi de calkalama denmis ama bana verilen ilaclarin biri gargara onu nasi yapcaz? Ve anladim, kesinlikle tukurmuyorum :D


  • hailtothethief  (16.11.16 19:13:03) 
gargara hangisi? sen iki gün yine yapma gargara. alveolit neyin olursun aman diyim. sigara da kesin içmiyorsun, eğer denmediyse. alkol de kullanma ama sigara bir hafta kesin kullanma.


  • bir ileti paylastim  (16.11.16 19:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.