öğretmenin sürekli bağırması dışındaki problemler, bahsettiğiniz klasmanda bir çocuk için normal ve 4.5 yaşında benzer, hatta neredeyse aynı koşullarda yetişen bir erkek çocuğu babası olarak beni de endişelendiren şeyler.
meraklı olması, merak ettiği şeyi ailesinin sabırla anlatması, okumayı erken sökmesi, bilimsel konularda erkenden bilgi sahibi olması, devlet okulunda bu koşulları sağlamayan çocukların yanında sıkılmasına neden oluyor. evde benimle bilim çocuk dergisinden güneş sistemindeki gezegenleri, samanyolu galaksisini falan inceleyen çocuk, okulda güneş sisteminin, gezegenin ne olduğunu bilmeyen başka bir çocukla bunu konuşmak istediği zaman iletişim kuramıyor. yazı yazmayı bilen çocuğa, sayfalar boyu düz çizgi, yan çizgi çizmek zor ve gereksiz geliyor.
bizimki de ufak ufak harfleri tanıyor, öğrenmek istiyor. anası da öğretmen. diyorum, yazı tahtası alıp ufak ufak çalıştırayım okuma yazma? hayır diyor erken öğrenmesin, erken öğrenince ilkokula başlayınca eziyet oluyor.
baş ağrısı da bunlardan dolayı. okul tuvaleti her yerde pis. ona da alışacak zamanla.
bir de alay eden çocukla bir şekilde başa çıkmayı erkenden öğrensin. sonradan düzelmiyor bu.
0