[]

küfüre niye dalarım ederim gibi gereksiz tepkiler veriliyor?

ana bacı küfretmeye niye abartılı tepkiler veriliyor?

oldukça saçma değil mi? anama küfretti hemen dalayımda günün göstereyim.

adama dalınca sanki "üzgünüm dostum, yanlış yapmışım, anana küfretmek bir hataydı" diye tepki mi veriyor? bir de küfretse ne olacak ki? anne, bacı, kendi değerinden bir şey mi kaybedecek? küfreden adamı niye ciddiye alıyor insanlar?

bu işin temelindeki güdüyü merak ediyorum.

 
o güdünün geri zekalılık olduğunu düşünüyorum.


  • devilred  (15.11.16 21:50:21) 
Gurur ve ego.


  • harvey  (15.11.16 21:54:04) 
yazılı olmayan toplum kuralları
herkes ister istemez uyuyor. dalmazsa herkes ayıplayacakmış gibi oluyor falan.

  • kfk  (15.11.16 22:02:44) 
belli ki yazdıklarımla alakalı duyuru,
ben kaldıramam kardeşim nedenini bilmiyorum, etrafı falan düşünmüyorum,
Ha buradan yazılanları da pek sallamıyorum o ayrı, yüz yüze tartışma anında bunu duyarsam rengim değişir. Yoksa sallamam.

caps koyayım yok ne alaka demeyin
prntscr.com
  • basond  (15.11.16 22:09:48 ~ 22:11:33) 
@tolkien
@basond

evet sizlerin dedikleri önemli benim için. bahsettiklerinizi anlıyorum ama nedenini bulamıyorum işte sorun orada. cidden merak ediyorum.

yüzyüze küfredince ne oluyor adam? niye sinirleniyorsunuz?
  • kurnaz  (15.11.16 22:13:36) 
Küfürü normallestirmek mi lazim. Adam annenize kariniza kiziniza vs kufrettiginde ayaga kalkip alkisla, "helal olsun ne küfretti adam bravo" diyen birini bul helal olsun sana.

Küfür hos bir sey olsaydi adam kayinpederine naber amk kanka derdi ki sen bi dene bakalim ne oluyor.:)
  • vi veri veniversum vivus vici  (15.11.16 22:18:50) 
ya durup dururken küfür etmiyor insanlar, karşılıklı tartışma ortamı olduğunda,alakası yokken küfür ediyorsa üzerine yürüyorum,
Adam haklı ise zaten özür diliyorum tartışmaya girmiyorum, yok ben haklı olduğumu düşünüyorum da adam haksız yere hak iddia ediyorsa tartışma oluyor, tartışma konusundan sapıp anaya küfür ederse ne diyeyim ne güzel küfür ettin biraz daha et de dönüp gideyim mi diyeyim? Yada haklısın kardeşim mi diyeyim?

  • basond  (15.11.16 22:19:09 ~ 22:31:54) 
küfür edeni dövünce adam "ay galiba ben yanlış yaptım, bi daha küfür etmiyim" demiyor; küfrü normalleştirmek ne demek, küfür edeni dövmemek normalleştirmek mi oluyor?

küfürü normalleştirmek demek yoldan geçerken sana yanlışlıkla omuz atan adama ana bacı sövmekle olur, küfredeni dövmemekle değil.

küfüre ve hakarete aşırı tepki vermek bence kompleksli olmakla alakalı, onun altında da özgüven problemi yatıyordur muhtemelen. ezilmiş, özgüveni zedelenmiş insan savunma mekanizması geliştirip küfür yiyince hemen saldırıya geçiyor olabilir.
  • baba jo  (15.11.16 23:12:40 ~ 23:14:03) 
Kutsal görmekle alakalı. Herkesin hassasiyetleri farklı. Bunun kuralı olmaz.


  • arnold schwarzeneger  (16.11.16 11:27:25) 
Saham gokbakar gibiklerin filmleri kufur iceriyor diye elestiriliyor mesela degil mi? Filmi bile kufur var diye elestiriyor ve ayipliyorsak bu kufurun direkt sahsimiza ve yuzumuze karsi soylenmesi bizi cileden cikartmasi lazim o halde. Ya da kufur denen seyi en basindan yanlis mi algiliyoruz?

Ayrica adam tabi ki kalkip "ben pismanim, bundan sonra kimseye kufur etmeyecegim, tovbe ediyorum" falan demiyor. Biri sizi karsi bir suc isliyor ve siz de cezalandiriyorsunuz. Karin/kocan seni aldattiginda bosaniyorsun degil mi? Esinin "ayy ben bir daha aldatmayacagim, aldatmak bir hataydi" demesi icin bosanmiyorsun mesela.
Kufur eden dovulmeli demiyorum, bana gore soz yuzunden kavgaya girmenin bir anlami yok. Kavga eden acisindan bakiyorum sadece.

Aslinda isin koku namus meselesine dayaniyor. Kufur yiyince de namus meselesiyle iliskilendiriliyor. Namus olayi da bizim toplumda cok farkli bir yerde, hem abartili hem de celiskili.
  • stavro  (16.11.16 11:51:10 ~ 11:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.