[]

GSS hakkında?

25 yaşımı Mart 2016 da doldurdum. Hala lisans öğrencisiyim. Mart 2016'da Gss yaptırmam gerekirken yaptırmadım. Yani 8 aylık borcum var. Ama bu 8 ay boyunca hiçbir sağlık hizmetinden de faydalanmadım.

Soru 1: maksimum ne kadar borcum çıkar?

Soru 2: ben bu gss yi yaptırınca üniversite hastanesinden de faydalanabiliyor muyum?

Soru 3: Borçları taksitlendiriyorlar mı?

 
öğrenci belgesi al okuldan. ilgili kuruma git. siliyorlar hemencecik. ben bu şekilde birkaç defa sildirdim. bir ödeme falan yapmayı neden düşündün hemen anlayamadım.


  • mahone  (15.11.16 20:21:42) 
@mahone, 25 yaşından sonra öğrenci belgesi götürmenin bir faydası yok.

@premium..,
1- gelir testi yaptırmadıysan en üst primden hesaplıyorlar. 197,71 tl x 8 ay olması lazım toplam borcunun.
2- g0 çıkarsan üniversite hastaneleri için sevk alman gerekiyor hatırladığım kadarıyla.
3- şu an hayır. yapılandırma dönemine denk gelirsen taksitlendirirler ancak.

not: 31 aralık 2016 tarihine kadar borçlular da kamu hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabiliyor. daha önce 2 kez uzatılmıştı, belki tekrar uzatılır. takip etmende fayda var.
  • nrmnm  (15.11.16 20:37:28) 
@nrmnm teşekkürler.


  • premium hayat yan gel yat  (15.11.16 20:42:27) 
peki siz öyle diyorsanız öyledir. ben yine de yaşadığımı yazayım, bekli birilerine bir faydası olur.

üniversiteden 29 yaşımda mezun oldum. şu anda da 29 yaşımdayım :) net tarih hatırlamamakla beraber bir ve bir buçuk yıl aralarla toplamda 2 defa birikmiş borcumu sildirdim. ve bunları yaparken 26,27 li yaşlarımdaydım.

ilk birikmiş borcumu sanırım 25 yaşımda iken sildirmiştim. 26 da olabilirim, hatırlamıyorum dediğim gibi. öğrenci belgemle gidip "ben öğrenciyim, sigortalı bir işim de yok" demiştim. gişedeki adam "tamam sildim" demişti ve bir de kağıt vermişti. kağıtta "müstehaktır, provizyon alabilir" yazıyordu hiç unutmam bunu. aradan bir ya da bir buçuk yıl geçmişti. aklıma geldikçe internbet üzerinden takip ederdim durumumu. çünkü o sıralar çok gündemdeydi bu mevzu. neyse, bu bir yıl sonra(tahmini) bi baktım yine borç birikmiş. ama çok az bir miktardı. 80 mi ya da 180 tl mi ne öyle birşey. ilk sildirdiğim de sanırım 390 tl idi. yine aynı şekilde gittim kuruma. bu sefer öğrenci belgeme bakmadı bile. tamam sildim dedi. bende "ya ben daha önce de sildirmiştim ama yine çık..." diye sorarken, gişedeki memur da "daha çıkmaz" dedi ve birkaç teknik kelime söyledi, yeşil kart mı 60/c mi ne... neyse işte.

o günden bu yana da hiç borcum çıkmadı. sıkıntısız devam ettim. yakın zamanda da zaten sgkm başladı.

ama siz hemen ödeyin gidin. müstehaktır size. ödeyin.
  • mahone  (15.11.16 21:08:08) 
@mahone, bu konuyla ilgili yasal düzenleme gayet net. hatta az önce tv'de tesadüfen sgk'nın kamu spotuna denk geldim, bakarsan orada da yazıyor lise 20, üniversite öğrencisi 25 yaşını geçmeyecek şekilde diye. 25 yaşını doldurduktan sonra kadın-erkek, öğrenci veya değil farketmeksizin sigortası olmayan herkes gss'ye dahil oluyor. sen bu söylediklerini uydurmuyorsan eğer buradan sgk'nın sisteminin ne kadar boktan olduğunu, görevlinin öğrenci, genç vs. değil isterse sarı çizmeli mehmet ağa'nın borcunu bile kafasına göre silebileceğini öğrenmiş oluyoruz. yoksa kurallara aykırı olan bu duruma en başta sistemin izin vermemesi gerekirdi. gss'yi savunacak değilim ama ortada bir kanun var ve kanunda yazan da bu.

"müstehaktır size" falan bunlar saçma sapan laflar. adam belki uzun ve pahalı bir tedavi sürecine başlayacak? ben mesela aylık 30 bin liralık ilaç kullanıyorum. sigortam olmasaydı eğer seve seve ödeyecektim o gss primini her ay 30 bin lira veremeyeceğim için.
  • nrmnm  (15.11.16 22:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.