[]

İş yerinde iyi yönetici

Sizce iyi bir yönetici nasıl olmalı, nasıl davranmalı? Tam verimli çalışmak için para haricinde sizi motive edecek şeyler nelerdir? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.




 
Sorumluluk versin. Bir de duzgun brief vermeyi ihmal etmesin.


  • chavezding  (15.11.16 13:00:17) 
insanlarla ilgilenmek yerine süreclerle ilgilensin. bir problem var ise sürecleri optimize etmeyi denesin. mesela isler zamaninda yetismedi, bu durumda kötü yönetici herkesi toplantiya cagirir bir güzel firca atar "hizli calisin, düzgün calisin" diye. iyi yönetici ise yine toplantiya cagirir "islerin yetismemesinin nedeni ne olabilir, nasi daha iyi sürecle zamani daha verimli kullanabiliriz" diye önce kendine sonra ekibine sorar. sonra bir hareket plani yapip sürecleri düzenler.

tabi burada calisanin tembelini caliskanini ayirmak gerekir. peki kötü yönetici nasil yapar bunu? cok konusan bos konusana kanar, calisyormus gibi yapana inanir, sabah ise geldiginde kimler masasinda megul ona bakar. bu nedenle de kötü calisan da masgulmüs tiyatrosu oynar, gereksiz bir telas ve yogunluk varmis gibi gösterir kendini. hatta hatta o kadar abartir ki is yerinde kim hangi siteye girmis ona bakar. peki kisileri degerlendirirken iyi yönetici ne yapar? ölcülebililen hedefler belirler, hedeflere kim ne kadar ulasmis, ne kadar yaklasmis onu ölcer. önce isleri ve sürecler iyice kücük parcalara böler, sonra her bir parcayi calisanlara bölüstürür, sonra isin icine zamani da katarak her bir parcanin bitmesi gereken zamani diger calisanlarla planlar. daha sonra da starti verir. herkes isinin basina koyulur, isini zamanindan önce yapan adama ödülünü verir, belki bu bir izin olabilir, belki de yeni ve calisani motive edecek sorumluluk olurm, ya da calisanin ise yarar bir kisisel projesini hayata gecirmesine yardimci olur. bunun tatina varan calisan her seferinde daha iyi yollar bulup daha verimli calisacaktir. isini zamaninda bitiremeyen kisi ile durumu tartisir, sebebinin tembellikli yoksa süreclerle ilgili bir sorun oldugunu tespit eder. eger tembellik ise asagilamadan motive etme yolunu ya da baska türlü degerlendirme yolunu dener. eger calisan iflah olmaz biri ise ilk önce "bu adami ise alma kararini ben ve ekibim aldi, nerde hata yaptik, neden dogru degerlendiremedik" sorusunu kendine sorar sonra diger calisanlara danisip hep birlikte karar alir.
  • emrahday  (15.11.16 13:09:11 ~ 13:11:39) 
Altındaki personelin saygı duyması lazım. İşe hakim olduğunu hissetirmesi gerekiyor yoksa personeli "mk bu mal herifi başımıza yönetici diye diktiler bir bok bilmiyor" diye kulis yapmaya başlar.

Taş fırın bir baba imajı çizmeli. Personeli hem korkmalı, hem de sevmeli. Mesafesini iyi ayarlaması gerekiyor.

Yönetime karşı personelini koruduğunu hissetirmeli, çalışanları kendilerini güvende hissetmeliler.

Zaman yönetimini bilmesi gerekiyor, işlerin aşağı yukarı ne kadar zamanda halledilebileceğini bilmesi gerekiyor 1 ay sürecek işi 1 haftada bitireceksiniz diyip ortaya bktan ve yarım yamalak işler çıkmasını engellemesi gerekiyor.
  • kimlanbu  (15.11.16 13:22:54) 
ırkçı olmaması.


  • kurnaz  (15.11.16 14:38:42) 
en iyi yönetici kendini en gereksiz hale getirebilen yönetici imiş. dedem söyledi az evvel.


  • zgrydn  (15.11.16 15:54:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.