[]

Sigara İçmeyenler? Bunaldığınızda Neler Yapıyorsunuz?

Bugün ders çalışırken beynimin bir süre sonra konuları anlamamak için direndiğini farkettim. Sınavın son günü bu kadar yükleme yapınca ders çalışmamak için yapılan anlamsız hareketler olayına döndü birazcık.

Kendim sigara kullanmıyorum fakat böyle bunaltıcı anlarda ara verdiğimizde sigara içip dönen arkadaşların oldukça rahatlamış ve mevzuya devam edebilir halde olduklarını görüyorum. Çay, kahve, muhabbet, bunlar da bende olanlar fakat ikame etmiyor gibi.

Siz neler yapıyorsunuz? Sigaranın, piponun vs. yerini neyle ikame ediyorsunuz?

 
Mutfağa gidiyorum. Çikolata falan yiyorum. Beş dakika televizyona bakarım. Odama dönerken su içerim. Bazen dışarı çıkıp kuru yemiş ve meyveli soda alırım. Telefonla ilgilenirim.


  • dissendium  (15.11.16 00:42:07) 
sigara içen birisiydim. 1.5 yıldır içmiyorum. şimdi bunaldığımda 1 bardak soğuk su içiyorum hiçbi şeyim kalmıyor.


  • rajaz  (15.11.16 00:42:23) 
sekersiz kahve icmek
acik hava almak
cayir cimen uzerinde oturmak
soguk su ile yuz yikamak
dus almak
diptis diptis muzik dinlemek
  • nax  (15.11.16 00:59:50) 
Müzik dinliyorum, rahatlatıcı olanından. Arka plana bir Kemal Sunal filmi ya da artık ezberlediğim başka bir dlöi açıyorum ortamı rahatlatmak için


  • aychovsky  (15.11.16 01:01:32) 
@nax +1

Bir de başka bir işle ilgileniyorum, mesela yapmam gereken ve sevdiğim bir meşgale var, onu yapınca kafa dinleniyor.
  • yaren  (15.11.16 01:10:46) 
Sevdiğim bir şey yiyorum genelde.


  • pike  (15.11.16 01:23:06) 
sigaranın bunaltıya direkt olumlu etkisi yok bence, o düşünce bunalınca sigara içen insanlar yüzünden oluşuyor ama sorun şu ki o insan zaten sigara içtiği için bunalmasının ya da kızmasının konuyla direkt alakası yok. sigara içerken başka şeye odaklanabiliyor, ya da en azından ortamını değiştiriyor, kafası dağılıyor. tabii ki sürekli sigara içen biri yoksunluğunu giderince rahatlamış hissediyor ama halihazırda sigara içmeyen biri için bağımlı olduğu bir şey varsa tüketmesi aynı etkiyi gösterir.

benzer şekilde, ben de müziğe bağımlıyım denebilir, müzik dinleyince geçiyor.
  • baba jo  (15.11.16 01:23:18) 
sigara kullanmıyorken yüze soğuk su vurmak, enseyi soğuk suyla ovalamak işe yarıyordu.

şu ara sigara ve yüksek miktarda çayla konsantrasyonumu yükseltiyorum.
  • zgrydn  (15.11.16 01:45:27) 
Çikolata, kahve, ara, kafa dağıtma, muhabbet.


  • fragile lady  (15.11.16 11:20:21) 
Yerimden kalkıp dolanırım, camdan bakarım, telefona bakarım, müzik açarım, komikli video seyrederim vs. Belli bir ritüelim yok, o an ne olursa.


  • peggy  (15.11.16 11:29:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.