[]

bilgisayarı açık tutmak

bazen dışarı çıkarken kapatmayı unutuyorum ya da dosya inerken yatağa geçip uyuyakalıyorum, pc açık bir şekilde sabahlıyor. pc'ye fazla bi zarar verir mi açık durması? (3.5 yıllık, masaüstü)




 
ısınan bi işlemcin yoksa zarar göreceğini sanmıyorum. geldiğinde resetlenmiş buluyorsan dikkat et yanlız.


  • aşksız prens  (14.11.16 02:42:50) 
Hicbirsey olmaz. Ama ben rahatsiz oluyorum. Bosuna elektrik yaktigini bildikce.


  • allah yazdiysa bozsun  (14.11.16 02:43:04) 
Otomatik zamanlayıcılı kapatma programları var onlardan bir tanesini kur süreyi kendin belirle uyuduktan sonra otomatik kapansın, kendim böyle yapıyorum.


  • murtiii  (14.11.16 02:44:56) 
@aşksız prens, resetlenme durumu yok da pc'yi uyku moduna aldıktan bi süre sonra (genellikle ilk 5 dk içinde) kendiliğinden açılıyor. bu yüzden uyku moduna alamıyorum hiç mesela


  • isimsiz uye  (14.11.16 02:52:21) 
programa vs. gerek yok. arama bölümünden cmd yazın. gelen komut istemcisine shutdown -s -t 3600 yazın ve 1 saat sonra pcnizin kapanmasını sağlayın. bu 3600 saniyedir. 60*60=3600 mantığından 3600'ü değiştirebilirsiniz istediğiniz gibi. mesela dışarı çıkacaksınız çıkacağınız belli olduğu an bu komutu yazıp takılırsınız siz çıktıktan sonra da kapanır eğer unutursanız. kapatmadan 5 dakka önce de haber veriyor bak hacı kapatıcam haberin olsun diye. iptali içinse shutdown -a yazıyorsunuz aynı yere.

windows 10 kullanıyorsanız başlat menüsüne direkt komutu yazarsanız çalışıyor.

edit: her seferinde kodla uğraşmam derseniz bir klasör oluşturup uzantısını ayarlayıp da yapabilirsiniz. masaüstünüzden tek tıkla ayarlamış olursunuz böylece.
  • golgi aygıtı  (14.11.16 03:06:50 ~ 03:07:43) 
bide dosya inerken demişsiniz. eğer kullanıyorsanız utorrentte indirmeler tamamlandıktan sonra pcyi kapat seçeneği var; sol üstteki seçeneklere basıp en altta otomatik kapatmaya geldiğinizde görürsünüz.

bir edit daha: elektrik falan gittiğinde çökmeler hatta ve hatta hdd bozulması falan yaşayabilirsiniz o tarz durumlarda. geceleri ani kesintiler olabiliyor bazı şehirlerde.
  • golgi aygıtı  (14.11.16 03:13:44 ~ 03:14:43) 
bilgisayarlar kapalı kalsın diye değil, açık kalsın çalışsın diye üretilirler. ben bilgisayarımı hiç kapatmıyorum mesela


  • selam  (14.11.16 04:32:23) 
Ek olarak: Uyku modu sonrası kendiliğinden açılma bende de oluyordu, google da nasıl düzeltileceğini bulabilirsin.


  • puc  (14.11.16 08:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.