[]

Bu baslikta bana moral verelim

Cidden. İhtiyacim var. Sabah kalktigimda okurum da moral olur diye dusundum.

Konu su. 6 aydir calisiyorum. Ve sifir biriktirdim. Bu ay biriktirebilicem. Ama niye onceki aylar biriktirmedim diye cok suclu hissediyorum.

Morhipo ve iddaa. Kurtulamiyorum. Surekli aptal aptla seyler aliyorum, iddaa oynuyorum. Kurtulamiyprum. Cok suclu hissediyorum kendimi. Cok kotu hissediyorum.

Bu ay 2k maasimin, 1k'sini kenara koyabilicem. Ama hala bu yaptiklarim mahvediyo beni. Oturup aglarim su an. Ailemle yasiyorum ne odemem var ne faturam.

Hayir bi de cok gezen cikan biri de degilim. Yani iste oyle. Elimdekinin hesabini yapamiyprum ya. Aileme biseyler aliyprum, kendime aliyorum, iddaa zaten fena. Cok sıkışmış ve bunalmis hissediyorum cidden. Keske geri donebilsem diyorum. Oyle derken onumdeki gunleri kotu yapiyprum.

 
Geçmişe üzülme. Ben de hiç para biriktiremem. Demek ki paraya karşı bir bağımlılığın yok.
İnsan para biriktiriyordur ya da biriktiremiyordur. Karakterini dizginlersin, tamamen değiştiremezsin.

İddia oynamaya gelince, oynayacağın zaman baban annen gelsin aklına. Ama azaltarak bitirmen daha iyi olur sanırım. Bu şekilde maaş harcamak, biraz da "kolay yoldan para kazanma" gibi bir isteğini de gösteriyor olabilir.
  • lovemyself  (14.11.16 00:24:40) 
hocam daha altı aydır çalışıyormuşsun bu kadar zorlama kendini. keyif aldığın şeyleri yapmışssın çöpe gitmiş gibi de düşünme. ayrıca her ay yarısını biriktireceğim diye de kasma. nasıl keyif alıyorsan devam. hayat kısa.


  • carabelli  (14.11.16 00:25:18) 
2k maaşım olsa ben de ağlardım. Durumu iyi bi aileden kız baksınlar sizinkiler. Mesleği olan bi hatun da olur.


  • kargn  (14.11.16 00:37:37) 
Toplamda 12 bin lira harcamissin. Ilk defa kendi parani harciyorsun herhalde, bence bunda vicdan yapacak bir sey yok. Ha iddia aliskanligi cok hos bir sey degil, o konuda bir sey yapsan iyi olur.
Asiri kasmaya illa para biriktiricem tribine gerek yok ama madem para tutmakta zorlaniyorsun, maas yatar yatmaz bir kismini baska bir hesaba ya da yatirim sekline cevirebilirsin. Kalaninj harcarsin.

  • red g  (14.11.16 00:51:05) 
son iki aydır çalışıp kazandığım bütün paramı imajbet'te kaybettim. sen en azından alışveriş de yapmışsın.

benim kaybım baya dramatik oldu gerçi; yüksek girdiğimden banko kuponlara yöneldim, 1e 2 veren tüm kuponlarım yattı nerdeyse :) ama şöyle de bişey var; kazansaydım daha fazla bağımlısı olcaktım daha ilerisini zorlayacaktım. belki taktiğime çok güvenip ilerde çok yüksek meblalar kaybedicektim. bu yüzden çok üzülmüyorum ama hep bi 'keşke' var içimde tabi hiç oynamamış olmak adına
  • isimsiz uye  (14.11.16 02:48:08) 
s1.postimg.org

millet işsiz, ülkede ordunun yarısı pkk yarısı işidle çatışıyor. gerçekten büyük problemlerin varmış.
  • tosunpasa  (14.11.16 02:52:16 ~ 02:58:42) 
artık olan olmus, üzülsen de bişey değişmeyecek ki. hem yeni calısmaya baslamıssın, o 6 ayı kendine ' yeni calısmaya baslamıs oldugun için rahatca para harcama ödülü' verdiğini düşün.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (14.11.16 03:13:24) 
ilk 6 yıl diye okudum, biraz üzüldüm. meğer 6 aymış:) 6 ay bişey değil ya.
her ay başında ne kadar harcayacağını iddiaya para kalamayacak şekilde planlayıp kalan tüm parayla altın falan alıp annene versene mesela? hem onun da hoşuna gider.

alışverişe lafım yok da bence bahis olayı hoş değil. allah bulaştırmasın ama oynayanlara saygımı azaltıyor açıkçası.
  • klar  (14.11.16 03:27:37 ~ 03:29:16) 
parayı harcamak için kazanıyoruz. işe yarar şeylere harcamak için...


  • alperz  (14.11.16 07:35:51) 
İlk defa para kazanmaya başladıysan saçma alışverişler yapman normal. İddia normal değil, onu bırak.


  • manuel mandalina  (14.11.16 09:23:43) 
seks var mı? seks varsa sıkıntı yok.


  • high anchor bunget  (14.11.16 10:27:42) 
eksiye gitme de elinde para kalmaması sorun değil bence. Ye iç gez keyfini çıkar. O para her türlü uçuyor zaten elinden.


  • bocek  (14.11.16 12:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.