[]

Sigortam yok Sağlık Ocağı - Aile Hekimimden İstirahat raporu çıkar mı?

Merhaba. Yarın için 1 günlük istirahat raporuna ihtiyacım var. Rapor üniversiteye verilecek.

soru 1: Şu an ne yazık ki sigortasızım. Sağlık ocağına gidebilir miyim ve Sağlık ocağında ki aile hekimim bana rapor yazabilir mi? Gidebilmem için herhangi bir ücret ödemeli miyim?

soru 2: Özel hastahanelerden alınan istirahat raporları devlet kurumlarında -üniversitelerde- geçerli mi? muayene ücreti dışında ne kadar ücret istiyorlar?

 
sigortasiz diye bir sey yok diye biliyorum.
gss ye bagli ve borcluysan gidebilirsin yil sonuna kadar ucreysiz olarak tum devlet hastanelerine.

  • partizan  (14.11.16 00:55:53) 
1- Sağlık ocağının vereceği raporun üniversite tarafından kabul edilmemesi olası. Başa geldi çünkü. Bir araştırın derim önce onu. partizan' ın dediği gibi sigortasız diye bir kavram yok, benim yıllardır borcum var hatta sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. Ama bizim ASM rapor vermiyor, doktorumuz birazcık kıl. Ama arkadaşımınki kapıdan girer girmez raporu veriyormuş, ona da bakın derim.

2- Bizim okul kabul etmemişti (Marmara). Ama eğer geçiyorsa sizde, muayene ücreti dışındaa bir şey istemiyorlar. Ama siz yarın istediğiniz için acilden giriş yapın, özel hastaneler rapor konusunda sıkıntı çıkarmıyorlar.
  • liriamer  (14.11.16 01:23:28) 
mediko sosyal varsa ona git, kabul etmeme şansları yok.


  • goodz  (14.11.16 01:40:58) 
valla gittim aldım medicalpark'tan sağolsunlar 135 lira kitlediler ayak üstü. doktor bir günlük istirahat yazdı. bakalım okul insallah kabul eder. ktü mevzuata baktım bununla ilgili bir şey yok.

Mazeret sınavı
MADDE 17 – (1) Yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet sınavları için mazeret sınavı yapılmaz. Mazeret sınavı, sadece ara sınav için kullandırılır. Ara sınav için mazeret sınavı, yarıyılın son haftasında yapılır.
(2) Mazeret sınavı yapılması, ilgili bölüm başkanlığı veya yüksekokul müdürlüğünce karara bağlanır. Hastalık nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin bu durumlarını sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu ile belgelemeleri gerekir.
(3) Mazeret belgelerinin; düzenledikleri mazeret bitimini izleyen ilk hafta içerisinde bölüm başkanlığı, fakülte dekanlığı, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu müdürlüklerine verilmesi zorunludur. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme konulmaz. Mazeret sınavlarına girmeyen öğrencilere yeni bir mazeret sınavı yapılmaz.

yarın bakacağım bu sigorta işine.
  • sormayageldim  (14.11.16 02:32:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.