[]

alibaba- aliexpress

Alibaba'dan alışveriş yapmakla aliexpress'ten alışverişin farkı var mı? Bişey beğendim, 1 adet min satış, o yüzden alabilirim diye anlıyorum, nakliyat da çıkmadı. Ama illa "satıcıya mesaj yazın" diyor. Bi de ön ödeme var sanki. Nasıl işliyor sürec, bilen var mıdır? Teşekkürler.




 
Ali baba, ekspresin yaptığı ödeme aracılığıni yapmaz. Sadece toptan satıcılar için ilan hizmeti verir. Bahsettiğiniz ön ödemeyi satıcı firma istiyordur ve alibaba tecrübelerime dayanarak tek ürünle uğraşan satıcıdan hayır gelmez diyebilirim. Dolandırıcı olabilir.


  • para bende  (13.11.16 17:57:55) 
Ön ödeme filan var, nakliyattan 5 gün sonra geçsin dedim, ama şimdi sipariş verince iptali filan daha mı zor öbürüne göre, ne bu iki sayfa şey soruyo :(


  • neynep  (13.11.16 17:57:55) 
bildiğim kadarıyla aynı site.
aliexpress'ten siparişlerim oldu. yaklaşık 15 taneye yakın. sadece 1 tanesi gelmedi galiba kargoda kayboldu. onun da parasını istediğim günün ertesinde iade ettiler. yaklaşık 15-30 veya en geç ihtimalle 45 günde geliyor. satıcıların iletişim konusunda ilgileri yüksek.
bazı ürünlerin türkiye'ye kargosu yok. filtreyi ayarlayıp öyle arama yap. muhtemelen senin almak istediğin ürün öyle.
  • steve rogers  (13.11.16 18:10:40) 
para bende +1,
alibaba toptancılar için, b2b sitesi deniliyor sanırım.
sizin alacağınız şey eğer 4 haneli ücretlerdeyse belki bir tanelik satış açmıştır ama eğer ucuz bir ürün alacaksanız hiç bulaşmayın.
  • luchetti  (13.11.16 18:54:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.