[]

Mutfakta Karafatma/Hamamböceği

Daha önce 2-3 kere ölüsüyle karşılaşmıştım. Özellikle sanırım 2 kere lavaboda bulaşık yıkarken lavoba borusunun orada buldum ölüsünü.

Az önce mutfağa girdiğimde kocaman bir tanesini gördüm. Görür görmez hızlıca kaçtı gitti girdi bi araya.

Acayip irrite oldum. Bu normal mi yoksa böcek ilaçlama için birilerini çağırmalı mıyım ya da önerebileceğiniz bir kapan-böcek öldürücü-önlem alıcı bişey var mı?

 
rengi kahverengi miydi yoksa siyah miydi?
siyahlara amerikan tipi hamambocegi deniyor. tesisatta yasiyorlar ve kurtulmasi kolay oluyor. (evi ilaclatmak yetiyor)
kahverengi olanlar ise yemek artigina falan gelen, oldur oldur bitmeyecek hamambocekleri.
hangisini gordugunuzu hatirlamaya calisip ona gore evi veya apartmani ilaclatmak en dogrusu olur.
  • nax  (13.11.16 11:06:17) 
@nax
kahverengiydi. şimdi fare-böcekler için tutkal satın aldım, biraz kırıntı vs. koydum ve sürdüm tutkalı bir tahtaya koydum mutfağa. bakalım nasıl bir manzara ile karşılaşacağım.

çok korkuyorum. :(
  • buak  (13.11.16 14:09:42) 
eve kedi de alabilirsiniz. böceklerin, hareket eden her türlü şeyin düşmanı=kedi
tutkalla bitmez onlar. ilaçlatmak lazım. 20 gün arayla sanırım iki kere ilaçlama yapılıyor. biri mevcut böcekler için öteki yumurtalar ve kalıntılar için.
ek olarak açıkta yiyecek bırakmayın. mutfak gıdalarının kavanozlarının kapaklarını iyice kapalı oldugundan emin olun. giderleri falan tıkaçla kapatın.
aklıma gelenler bunlar
ben bile korktum :( geçmişler olsun :(
  • nax  (13.11.16 15:49:24) 
  • moderniko  (13.11.16 17:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.