[]

kahve makinesi

www.coffeecompany.com.au

yeni baslayanlar icin su french press nasil? eve almalik ne onerirsiniz? yoksa kapsulle yapanlardan mi alsam?


 
bambaşka sistemler.

kapsüller filtre kahve değil espresso.

filtre kahve makineleri damıtma ya da french pressler.

bende bu french pressin ikeadan alınması var, evde ekstra olarak bir de damıtma filtre kahve makinesi var. %90 french presste yapıyorum. daha lezzetli.

ama yakın zamanda bir de kapsülsüz espresso makinesi almayı düşünüyorum.
şunu hatta.
www.amazon.de

benim tavsiyem kapsüle bulaşmayın, hem çok pahalı hem de bana saçma geliyor. kapsül bulundurman gerek evde.

bu linkini attığım makinelerde espresso toz kahveden yapılıyor, istediğinizide alırsınız tür olarak. kapsüllere göre 3 kat daha ucuza geliyor bir fincan kahve.
  • kurnaz  (13.11.16 03:10:24 ~ 03:11:48) 
www.amazon.com

peki sunu alsak, kahveyi cekirdegini kendimiz ceksek fark ne? daha mi ucuz? daha mi lezzetli? french press alinca kahve cekirdegi mi aliyoruz yoksa kahve tozu mu?
  • baldur2  (13.11.16 03:16:19) 
@baldur2

anlamadım ki neyi soruyorsunuz, zaten genelde espresso ya da filtre kahve çekirden öğütülüp satılırr. vakumlu pakette olur markette. eğer dilerseniz tchibodan filan çekirdek kahve alıp uygun şekilde siz de öğütebilirsiniz elbette filtre ya da espresso için.

öğütmesi sıkıntı değil. french presste öğütülmüş kahve kullanılır, hepsinde de öyledir zaten. ama farklı öğütme büyüklükleri vardır. espresso ile french press farklıdır yani büyüklük bakımından. espressonun farkı 15 bar basınçtan geçer kahve.
  • kurnaz  (13.11.16 03:20:48 ~ 03:21:46) 
tamam haci anlamissin ne sordugumu.


  • baldur2  (13.11.16 03:21:51) 
@baldur2

bu arada tekrar vurgulayayım, tchibodaki tipler sizi kapsül de kapsül diye ikna etmeye çalışırlar, klasik türk insanıda "kapsül gibisi yok yeaaa" der. ama bu kollu espresso makineleri alabiliyorsanız ondan alın derim. doğal işlenmemiş kahve içersiniz hemde ucuza.

filtre kahve makineleri zaten ucuz. 10€ bile var damlatma makineler.
  • kurnaz  (13.11.16 03:23:59) 
ozele baksana kanka sana bir mesaj attim.


  • baldur2  (13.11.16 03:25:20) 
@supermatik

her birinin tadı farklı. filtrede french press daha lezzetli bence, ama espressoda bir ek durum daha var, yaklaşık filtre kahveye göre aynı kahve miktarında 4 kat fazla kafein var, basınç ile kafein çözünürlüğü artıyor.
  • kurnaz  (13.11.16 03:42:47) 
french press amatörü eğlendirir. hario v60 şeklinde bir huni vasıtasıyla kendiniz damıtın, eğer uğraşamam diyorsanız makine alın. zaten prensip aynı.

kapsüllü almayın. çekirdek kahve alın, evde kendiniz çekin. çektiğiniz kadarını için. mutlu olun.
  • antikadimag  (13.11.16 12:18:41) 
Kapsulu salla, aeropress al kahve tadina bak. French presse sakin bu kadar para verme.


  • solenkol  (13.11.16 12:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.