[]

lenf bezi sisligi

3 ay once kesfettigim boynumdaki sisik lenf noduyla alakali sorum. belki 3 aydan fazladir oradaydi, bilmiyorum.

doktor "buyuk bu" dedi. 3x4 cm. kemik gibi sert degil ama cok da yumusak degil, silgi gibi diyebilirim, sabit degil, parmagimla ittirirsem kayiyor yana dogru.

gecen gun ultrasona girdim. doktor "bunun ne oldugunu anlayamadim, tehlikeli gibi degil sanki ama nolur nolmaz biyopsiye yolluyorum seni" dedi.

neden siser ki lenf bezi? su anda bende lenfoma arayacaklarini biliyorum ama bogazimdan kultur alindi, kan testi yapildi, oyle aktif bir enfeksiyon da yok.

kanser degilse ne olabilir bu?

 
Lenfoma kesin tanısı biyopsi ile konur.Kan degerlerinin iyi olması, boğaz kültürü filan yeterli parametreler değil. Bir sey cikmayadabilir ama biyopso isini ihmal etme derim ben. Çok önceden gecirilmis bir enfeksiyon dolayisiyla sismiste olabilir.


  • basubadelmevt  (13.11.16 00:54:25) 
lenfoma kültürle kan testiyle vs teşhisi koyulabilen bir hastalık değil. biyopsiyi sadece lenfoma olduğunu düşünerek değil başka zararsız bir beze de olsa en doğru seçeneği verir diye istemişlerdir.

lenfoma olsa sert olurdu sanki, o kadar kolayda hareket etmez diye biliyorum ama doktor değilim. sadece eskiden lenfoma tedavisi görmüştüm.

erkeksen kasıklarına falan da bak, kontrol et arada.

geçmiş olsun
  • ruh i tibbiye  (13.11.16 01:04:29) 
Bende de var birkaç tane. O kadar büyük değil ama tarif ettiğin gibi. Olmaz bişey heralde. Yaşayıp gidiyoruz.


  • tiksinmedenuyanmak  (13.11.16 01:07:47) 
Diş problemi varsa o da yapabiliyor


  • pinman  (13.11.16 01:13:02) 
dis problemim yok. kulturu ve kan testini enfeksiyon olup olmadigina bakmak icin yapmislardi. 3 aydir oyle duruyor sis bir sekilde. bakalim biyopsi gosterecek ne oldugunu.


  • depresyon hirkasi  (13.11.16 01:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.