[]

Kosova ile kardeş olmamız

Bu akşamki maça dair her konuda geçen "vay karşim", "kardeş kardeşi yenmez", "kardeş ülkemiz gelmiş ooo" falan geyiklerinin kaynağı nedir?

büyük cahil miyim? uzun yıllardır çok sağlam bir bağımız var ve ben bu durumdan habersiz miyim?


 
müslüman nüfusu ve türk nüfusu fazla kosova'da. Bayraklarındaki yıldızlardan biri de Türkleri temsil ediyor diye hatırlıyorum. Geçmişten gelen bir bağ var falan.


  • empty blank  (12.11.16 22:54:21) 
Müslüman ülke işte, Osmanlı döneminden. Gerçi Osmanlı yıllarca kuşatmış bu bölgeyi durmadan kan akıtmış, Türkleri kardeş gibi görmeleri saçma ama ortak din olunca böyle oluyor.


  • angelus  (12.11.16 22:54:57 ~ 23:01:45) 
Kosovayi ilk tanıyan ulkelerdeniz. Ayrica orada yasayan turk cok ve burada da kosova asilli baya kisi var bundan dolayi bi bag var. İste ayni bosna gibi


  • nundu  (12.11.16 22:58:01) 
Kosova'da turk cok, gocmen de cok.
Sirplarla surekli didisme halindeler. Din de ortak. Osmanli uzun sure hukmetmis...

Daha ne olsun. Bir de son bosna savasinda vb de kacan olmus, nato birliklerinde turk birliklerini cok seviyolardi vb. Son bagimsizlik olayinda da UN askerleri icindeki turk askerlerini cok seviyolar vb.
TC yatirim da yapiyor

Gocmenin cok olmasi da etken. Benim baba tarafi kosovali, hala sulalenin tamami orda, hicbiriyle tanismadim ama, kopuk bizim sulale.
  • kuehles blondes  (12.11.16 23:06:30) 
Sırplar Boşnak ve Hırvatları katlederken birleşmiş milletler bölgede olmasına rağmen göz yumdu(hollanda bu yüzden lahey de ceza aldı vs) fakat Türkiye Cumhuriyeti olarak biz gerçekten gidip sırplara karşı destekledik bunları. Savaş bitimine yakın da abd geldi sırpları talan etti ve kahramanlık pastasının üstüne çöktü.

Bu yüzden kosovalılar Müslüman boşnak, Müslüman hırvat, Müslüman arnavutlar bizi pek bir sever. Sırplar da TC den ve ABD den nefret eder.
  • feel the blanks  (12.11.16 23:39:16) 
Soğuk savaş sonrası ve sscb dağılımı sonrası buhranı.


  • iddaaci  (13.11.16 01:10:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.