[]

bir bağ kurup şarap üretimi yapmak kaç tl'ye mal olur?

çevrenizde yapan oldu mu? devlet desteği var mı üretici için? bir yandan kendim de araştıracağım ama bilgi paylaştıkça çoğalır.




 
Yapiyor arkadaslar ama ictiklerimin hepsi berbat,kalpleri kirilmasin diye yasa bravo falan diyoruz,likor cok guzel cikiyor,raki-rakiya-brendi keza cok basarili olanlarini iciyoruz ama sarap buyuk ihtimal uzumden dolayi olamiyor.

Konu sarap olunca devlet destegini beklemen bir sure daha yersiz,bi seyi arastirmak lazim bu kursa gidip dukkan acip devleti carpiyorlar,belki oyle bir para olabilir bi ihtimal.

Bunun disinda ne hayal ettigini bilmedigimiz icin maliyet konusmak yersiz.yada soyle bisi manisa alasehirde 100 donum bag asagi yukari 5 milyondur.100 kilo uzum alip kisi gecirecek sarp yapmakta 250 liraya malolur.boyle bir makas.
  • duptıs  (12.11.16 18:38:07) 
Bağ lazım değil aslında. İstediğin tip üzümü üreten bağların yerini tespit edip nakledersin. Elazığ mesela, üzüm bağı sebil gibi burada, egedeki fabrikalara üzüm akıyor.

Bunun masrafına değmesinin sebebi, üzümün nazlı yetişme süreci. Geçen sene bağ bozumuna gittik, biraz orada dinledim, mesela bir ailenin bağlarının çeyreğindeki bome değeri şaraba uygundu, kalanı sirkeye gitti. Üzüm sirkeye 3e giderse şaraba 5e gidiyor. Arazideki bağ vasıflı üzüm çıkaramıyorsa kötü olur.


Bir de, desteklerle ilgili katakulli çok. Belli standartlarda ekipman ve ortam isteyecekler,hibeler onun ek masraflarına gidecek.
  • kargn  (12.11.16 18:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.