[]

Türkiyedeki abur cuburlar

Türkiyede bulunan abur cuburlar neden bu kadar kötü? Fazla şekerli, tatsız tuzsuz, bi garipler ya, cogu bayık.Geçen bi biskrem uzattı arkadaş, aman allahım nası sekerli bi tat. Almanyaya gittiğimde kendimden geçmiştim, inanılmaz çikolatalar,büsküviler filan vardı.Burda bulamıyorum hiç birini, yaklaşan bile yok onların lezzetine. Bunun sebebi nedir? Anlayan var mı bu işlerden? Ya da şu abur cuburu denemdiysen dene, çok güzel dediğiniz bir şey?




 
lezzet işi subjektif. bence abarttığınız kadar kötü değil türkiyede, bazı şeyler daha bile güzel.

hala var mı bilmiyorum
canga
eti puf
çokomel
metro
damak
napoliten
biskrem elmalı ve incirli-bu yok galiba

bu saydıklarım bence alman çikolatalarını dövebilecek şeyler.
  • kurnaz  (12.11.16 16:31:05 ~ 16:31:45) 
@kurnaz
Çokomelin üzerindeki o kalitesiz çikolataya rağmen Alman çikolatasını döver diyosan lezzet hakkaten subjektifmiş diyebilirim:D

  • basubadelmevt  (12.11.16 16:37:04) 
eti karam, gofretli olanı ama..

çikolata tatlı sevmem pek ama bundan her gün bitane yemeden duramıyorum. gelmiş geçmiş en iyi çikolata bence..
  • jonestown  (12.11.16 16:45:56) 
@basubadelmevt

elbette subjektif, sen lakritz, marmite gibi şeyleri bilir misin bilmiyorum. bunların hayranları var.

ruslara sorsan türk çikolatalarına bitiyorlar mesela.

bu subjektiflikle beraber büyürken aldığın tatların daha hoş gelmesi durumu. manner schnitt var mesela dokuz tat ın orjinali, ama bence dokuz tat daha iyi.

albeni-twix arasında albeniyi tercih ederim.

kalitesiz değil o çikolata ek olarak, üretim sektörünü biliyorsanız ürünün kalitesi kötü değil, lezzeti size uygun değil.
  • kurnaz  (12.11.16 16:47:16 ~ 16:50:59) 
Basuba bi saysana o abur cuburlari rittersporttan baska ne cikacak icinden.su gurbetci kafasida bi turlu bitmek bilmedi.aldinin 50 sentlik cikolatasini tasimaktan anlatmaktan bikmadilar.olabilenlerin en iyileri burada market rafinda var.ulkere sokup cikaririz ben dahil adam gitti mcvities i aldi,ay bizde cikolata yok godivayi aldi adam daha ne yapsin?sirada oreo var ,o da yakindir.havaalaninda ay godiva cok bozdu diyeni gordum.


  • duptıs  (12.11.16 16:51:36) 
O degil de bi de bulgar gofreti denen bi gofret cesidi var. Markasini bilemedim simdi. esi benzeri yok yerli gofretlerde.


  • yons  (12.11.16 16:58:20) 
@yons

Naya wafla

HA(tersbüyükR) a101 de vardı bi ara.
  • shenergy  (12.11.16 17:02:31) 
Valla eskiden eti'nin findikli 9kat diye bir gofreti vardi o ayri bir guzel gelirdi. Simdi yesem nasil gelir hicbir fikrim yok acikcasi.


  • f_d  (12.11.16 17:33:38) 
benim farkettiğim diğer olay bizim burada ki fanta gazoz grubunun aşırı şekerli olduğu

tadı değişmeyen yegane şey cola ama fanta falan ne aroma var ne şeker var acayip bişey yurtdışındakiler.
  • killerbee  (12.11.16 17:46:20) 
Doğru düzgün içecek yok bence ama yiyecekler güzel. Piyasada likörlü çikolata yok. Ovomaltine yok. Schokoküsse yok. Çokomel yerini tutmuyor. Onun dışında iyiler. Türkiye'de daha pahalı olsa da yabancı markalar da bulunabiliyorlar.
9Kat > Manner denmiş ona da katılıyorum.

  • Lim5  (12.11.16 18:05:48) 
bence buradaki aburcuburlar genel olarak burada yaşayan insanların damak tadına uygun şekilde,
tabi ki çok değişkenlik olabilir kişiden kişiye ama bence gayet lezzetli.

  • basond  (12.11.16 18:17:17) 
gerçekten ağız tadı ve alışkanlıklar meselesi bu biraz. evet avrupa'da kesinlikle çok daha fazla çeşit var. marketlerde her türlü abur cuburu denemişimdir.

Türkiye'deki abur cuburlar elbette Avrupa ürünlerinin kopyası şeklinde oluşturulmuş ilk başta. Ancak bazıları gerçekten (benim ağız tadıma göre) asıllarının lezzetini aşmış. Manner gofretleri mesela. Veya Rulokat. Almanya'da Rulokat tarzı bir sürü çeşit denedim. I ıh. 9Kat gofretler de aynı.

Bir Nestle damak zor bulunuyor mesela :)
  • burya  (12.11.16 18:22:51) 
Ben de genel olarak Almanya'daki abur cuburları daha çok seviyorum.


  • chitosan  (12.11.16 19:29:22) 
vişneli browni var. muhteşem.


  • iste o kavunici balik  (12.11.16 20:16:31) 
Aburcubur dünyanın her yerinde leş. Hepinizin damak tadından şüpheleniyorum şu an.


  • kargn  (12.11.16 20:24:46) 
burdaki cipslerde de bi sorun var. doritos nacho tacho alıyoruz ustundeki baharat çeşni oranı %2 sapsarı sade mısır cipsini kaktırıyor frito-lay.


  • melancholia  (13.11.16 01:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.