[]

tez konumu ve danışmanı değiştirsem mi?

merhaba arkadaşları o'na einstein diyorlar,
şimdi ben doktora yapıyorum. tez aşamasındayım. ilk jüri toplanacak ama konumu sevemedim. iştahla başladım ama bir yere gidecek gibi görünmüyor, pek istediğim bir konu değildi ama ilgimi çekmişti. varan 1.

danışmanım elimden çok tuttu, her konuda yardım etti. bölüm başkanı aynı zamanda. ileride kadro bulmam açısından yardımı olabilir başarılı olursam ama jüriyi bana sormadan seçti ve lisansta dersinden a ile geçip yine ters düştüğüm hoca var. jüri çok sıkınıtlı. ileride bana torpil sağlanması gibi bir derdim de yok, vicdansızlık olur. varan 2.

konu çok ses getirecek ve türkiye açısından verimli olabilecek bir konu. yoğun analiz istiyor. ben bu analizi yapabilirim ama biraz daha farklı bir konuda mikro düzeyde çalışmak istiyorum. varan 3.

eğer konu ve danışman değiştirirsem 6 ayı yakmış olacağım, belki daha fazla bir süre. değiştirmezsem mutsuz olacağım ve bu 2 sene çile gibi geçecek. konu değiştirirsem çok daha hızlı bir süreç olabilir. varan 4.

danışmanla kişisel muhabbetim de olduğu için bu konuları konuşmaya inanılmaz korkuyorum. aramız bozulsun da istemiyorum. ne yapsam bilemedim. kırmadan etmeden nasıl ifade etsem?

hiç benzer bir süreç yaşamış olan var mı, ne yapsam?


danke.

 
jüriyle anlaşamamak geçerli bir sebep değil bence. bilakis debate olması verim kazandırabilir. mikro düzeyde çalışmak istediğin konuyu danışmanınla konuş, bir orta yol bulabilirsiniz. konu değiştirirsen çok hızlı olacağını nasıl garantiliyorsun? çok şeyse o zaman danışmanına söyle, belki o konuyu da kabul eder.


  • snape i başından beri tanırım  (12.11.16 16:19:40) 
değiştirmek istediğim konuya daha fazla hakimim şu ankinden, hatta şu anki neredeyse hiç çalışılmamış bir konu :/

jüride tartışma iyi de o hoca işte sırf tartışmak için tartışan biri olabilir :)
  • passion rules the game  (12.11.16 16:21:08) 
ay merak ettim konun ne? :)


  • snape i başından beri tanırım  (12.11.16 16:23:15) 
sürpriz ;P vazgeçmezsem artık yollarım bitmiş halini hahah.

saçma sapan bir konu olduğu kanısına vardım biraz da, veri yok çünkü.
  • passion rules the game  (12.11.16 16:33:41) 
Juriyi size mi sormasi gerekiyordu orasini bilmiyorum. Genelde sevdiginiz konuda calismayi onerirler. Benim diyecek bir seyim yok. Sadece, konular disaridan hep hos gelir ancak icine girdikce boguculasir. Bu da bir fark yaratiyor olabilir.


  • f_d  (12.11.16 17:40:57) 
Devam devam


  • sen nasıl bir insansın  (12.11.16 17:59:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.