[]

banka faiz işlerinden anlayanlara bir soru

telefon alıcam, malumunuz taksit yok. kredi kartından tek çektirip alışverişi taksite böldürücem ama ne kadar faiz öderim tam anlayamadım. banka sayfasında şöyle bir bilgi var:
"Peşin alışverişleriniz için aylık %2,02 aylık akdi faiz oranı ile 12 aya kadar taksit seçeneklerinden faydalanabilirsiniz."

2500'e alıyorum telefonu, ödeyeceğim faiz aylık 50,5 lira mı olacak? kaç aya böldürdüğümün bir önemi yok herhalde, ne kadar çok ay, o kadar fazla 50,5; doğru mu anladım?
yoksa aylık ödeyeceğim tutarın %2,02'si mi faiz olarak işleyecek? böyle olsa keşke :(

öyleyse, bu faizi ödemeye değer mi sizce? 6 taksit düşünüyorum, telefonun 13'ü kadar faiz ödemiş olucam. çot diye o kadar parayı vermeye de acıyorum ki arkadaş, napıyım yani, başka yollar deniyoz işte...

 
Onun yerine 2500 tl ihtiyac kredisi cek istedigin vadee ve onu ode her ay. Bu sekilde cok daha ucuza geliyor. Ihtiyac kredisi cekersen toplam 2630 lira civari odersin, 2760 lira yerine.


  • sckxyss  (12.11.16 13:32:41) 
Enpara kredi daha uygun yolu yok


  • gozu acik sevisen yahudi  (12.11.16 13:34:35) 
Bankacı geldi çekilin.

İhtiyaç kredi çekme. İhtiyaç kredisi çekersen hayat sigortası kesiliyor. Tek çekim alıp böldürürsen sigorta yok. Sadece faiz ödersin. Enpara da bildigim kadarıyla sigorta yok. Oradan ihtiyaç kredisini çek ve bu işi bitir :)
  • Kresto  (12.11.16 13:55:39) 
mediamarkt denizbankla anlaşmalı veriyor, içeriden çekiyorsun krediyi kasada ödüyorsun. faizlerde cüzzi. 1700 liralik telefona 1800 ödeyeceğim ben 12 ay vade ile mesela.


  • jonestown  (12.11.16 16:48:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.