[]

adilik yapan 7 yıllık arkadaş

başlıkta bahsettiğim kişi x kişisi diyelim. x kişisi ile liseden beri soluksuz ve sorunsuz süren bir arkadaşlığımız vardı. x kişisi kasıntı, biraz kendini beğenmiş, biraz bencil ama özünde iyi bir insandı.
zamanla bahsettiğim kötü özellikleri daha da artmaya başladı.
trip atma konusuda nirvana yapan birisi. mesela telefonla aradığında o an cevap vermeyince triplere girme gibi garip bir huyu var. veya başka bir örnek kendi istediği ortama gidilmeyince kasıntılık yapan bir tip. ama dediğim gibi özünde iyi yönleri olduğu için bunları hep telafi ediyordu bir şekilde.
bu x kişisi bu garip davranışlarını gidrerek arttırdı. beni tanıştırdığı ilkokuldan beri görüştüğü arkadaşı ile de 4 yıldır görüşüyorum. ona da y diyelim. y farklı bir şehirde yaşıyordu 2-3 ay öncesine kadar. ama aramız iyiydi. belirli aralıklarla gelir görüşürdük. y bana göre daha az hoşgörüşürüz bu tip şeyleri sevmeyen birisi. son 1 aydır bu yüzden x hakkında bana yakındı. ben de ara yolu bulmaya çalıştım. x bunu farkedip y ile bana karşı tavır aldı. y sinirlenip x'in karşısına geçip her şeyi anlattı. araları biraz soğumaya başladı haliyle. ama sorun çözülmüş gibiydi. daha sonra x bana karşı hala tavır almaya devam etti. ben de hiç ciddiye almadım. geçen gün x tribe girip y ile bir daha konuşmuşlar. ve y bu konuşmayla beraber x ile olan tüm münasebitini bitirdi. y ile son zamanlar çok fazla dertleştik bu konu hakkında. y konuştukları sırada x'e benim onun bu davranışlarını iplemediğimi söylemiş x'te bana orospu çocuğu demiş. y'de baya sinirlenmiş zaten bana edilen bu laf üzerine. zaten son konuşmaları olmuş bu. bitirme kararı almışlar.

şimdi normalde sallamazdım ama bizzat kendi evimde defalarca ağırladığım bir insanın böyle bir küfür etmesi üstelik haksızken ben ona karşı herhangi bir tavır almamışken kendince içinde kurduğu sebeplerden senaryo yaratıp benimle bu konu hakkında hiç konuşmadan böyle bir şey söylemesi sinirimi bozdu.
bu olaylar 2 haftalık bir periyotta yaşandı.

şimdi sorum şu gidip döveyim mi sizce? karşıma çıksa dövmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. küfürden değil bu davranışlarından dolayı daha çok veya tüm olayın özetini anlatıp kalitemi bozmadan onun vicdanını zedeleyecek küfürsüz bir mesaj yazıp siktir mi çekeyim?

 
ne güzel anlatmışsın. dövmek ne saçmalama. düzgün bir mesaj yazıp iletişimi kopar. kendini yormana değmez.


  • fragile lady  (12.11.16 01:58:18) 
Kafanda bittiyse hicbir sey soylemeden iletisimi kes.

Yok icime oturur, kafaya takarim diyorsan da uzun olmayan ve cevap vermesini gerektirmeyecek bi' mesaj at. Unutma ki gonderecegin mesaj sonrasi alacagin cevap/tepki seni simdikinden daha fazla sinirlendirebilir.
  • isott  (12.11.16 03:40:30) 
İkisini de döv ortam şenlensin +1


  • hasmetizm 2046  (12.11.16 09:17:10) 
x ile y ileride barışacak sen araya kaynayacan.


  • taksici milletin efendisidir  (12.11.16 09:46:51) 
x ile y'yi dolduruşa getir birbirlerini dövsünler.


  • la rana  (12.11.16 11:38:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.