[]

spor sonrası basit şeker

tüm tanıdıklarım takip ettiğim youtuberlar ikiye bölünmüş konuda bu durumda. spor sonrası hemen basit şeker almalı mıyız almamalı mıyız? İnsülin artışının growth hormonunu azalttığı bir gerçek. Spor sonrası da growth hormonunun tavan yaptığı zamanlar. Ama insülin de bir anabolizan her ne kadar yağlanmaya neden olsa da. Şimdi abilerim spor çıkışı growth mu insülin mi daha önemlidir ve neden? bi tartışalım hele.

özellikle angelus ve arnold abimiz cevap verirse güzel olur.


 
spor sonrası alınan her besin büyüme hormonunu düşürür. protein tozunun da spordan hemen sonra içilmesi büyüme hormonunun salınımını düşürür. ama gerekli ve doğru olan ilk 5 dakikada likit basit şeker, ilk yarım saat içinde de whey protein. tahribatı minimum düzeyde tutmak için böyle. büyüme hormonu zaten uyurken yeterince salgılanacak. çok takılmamak lazım ona.


  • eski solcu  (12.11.16 01:10:01) 
hocam ilk sorum iş olarak vücudunu kullandığın bir şey yapıyor musun? yani mankenlik, film yıldızlığı, sporcu olmak vs vs.
değilse böyle şeylere kafa yormaya gerek yok.
bilimsel olarak ilk 30dkda şu kadar bu kadar kanıtlanmamış şeylerdir.
kafanıza böyle şeyleri takıyorsanız examine.com girin. onun dışında brosciencela uğraşmayın.

bu işin temeli lift big, eat big
  • logisticsmanager  (12.11.16 01:22:36) 
Growth hormon tek başına hiçbir işe yaramaz, yani kasların büyümesine de neden olmaz. Growth hormonun işlevsel olabilmesi için karaciğerde üretilen IGF-1 isimli peptid ile sentezlenmesi gerekir. Ancak bu şekilde kas tamiratı gerçekleşir. Fakat IGF-1'in sentezlenmesi için insülin gereklidir. Oldschool elemanlar, IGF-1 çabuk salgılansın diye basit şeker kullanırlardı, bir noktaya kadar işe de yaradı ama bunun zamanla sağlıksız olduğu ortaya çıktı. Zira IGF-1 anabolik olduğu için doğası gereği her şeyi büyütmeye eğilimlidir. Yani kaslarda büyüme sağladığı gibi hücrelerde de büyümeye neden olmaktadır. Bu da kansere neden olmaktadır. Onun dışında, basit şeker nedeniyle aşırı salgılanan IGF-1 hormonu, growth'un üretimini de durduruyor. Yani IGF-1 ne kadar az ve yavaş salgılanıyorsa o kadar iyi. O nedenle çok miktarda IGF-1 yerine kontrollü IGF-1 salınımı hem growth'un daha uzun süre üretilmesine, hem de kanser riskini ortadan kaldırmada daha etkili bir yöntemdir. Onun için de basit şeker yerine kompleks karbonhidrat tercih edilmelidir. Zira basit şeker kullansan da IGF-1 salınıyor kompleks şeker kullansan da. Birinde daha az salınıyor birinde daha çok; yani fayda/zarar analizinde kompleks karbonhidrat daha önde. O nedenle basit şeker kullanmak gereksiz.


  • angelus  (12.11.16 10:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.