[]

Erotik fotograf ve işten atılma

Son günlerde iki olay oldu biliyorsunuz. Biri okul müdürü whatsappte müdürler grubuna cinsel organını göndermiş. Muhtemelen yanlışlıkla oldu. Bunlar da şikayet etmişler, adam görevden alındı.

İkinci olayda bugün oldu, muhtar gene muhtarlar grubuna erotik bi pozunu atmış.Bunun yanlışlıkla oldugunu varsayıyorum. O da görevden alındı.

Bu iki olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Görevden alınma biraz ağır değil mi bu olay için? Bu gruplar ne kadar resmi yani tam anlayamadım. Hak ettiler mi bunlar?

Moderasyon: Gönül işi değil bu, o kategoriye sokamadım.

 
bence ceza almalı ama görevden alınma gerçekten ağır ve abartılı bir yaptırım.


  • fragile lady  (12.11.16 00:51:51) 
ceza da almamalı


  • isimsiz uye  (12.11.16 00:53:28) 
belli bir yaşın üstündeki insanlara akıllı telefon verilmemesi gerektiğini anladım. bence ceza değil eğitim verilmesi lazım.


  • kuzey li  (12.11.16 00:53:42) 
ceza da almamalı +1


  • yuvarlanantencereninkapagi  (12.11.16 00:56:16) 
o fotoğrafları atan kişilerin 100-200 kişiye teşhir amaçlı attığını sanmıyorum fantezilerini biraz dikkat eksikliği ile yanlış kişilerin görmesi yüzünden başlarına gelmedik kalmıyor. hiçbir ceza almaları gerektiğini düşünmüyorum. lâkin işin arkasında sapıkça bi teşhir güdüsü varsa orası ayrı kesinlikle görevden alınmalı.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (12.11.16 01:01:33) 
bırak görevden alınmayı ceza bile almamalı. tabiki başkasına atacağını ama yanlışlıkla o gruba attığını kanıtlamalı.


  • pilavmaker  (12.11.16 01:06:50) 
watzap gruplarının resmi bir vasıf taşımasına gerek yok. memurluğa yakışmayacak hareketler, yüz kızartıcı davranışlar vs bir şeyin içine sokulabilir bunlar. soruşturma yapılırken tedbiren açığa alınmış olabilirler.

hatalarının da bir karşılığı olmalı elbette.
  • Ufuk  (12.11.16 01:07:15 ~ 01:10:54) 
Hiç ağır değil. Daha neyi nereye gönderdiğinin farkında olmayacak kadar avare birine müdürlük de muhtarlık da idari hiçbir kadro da verilmemeli, çok da doğru bir hareket. Herifler cinsel suçlar işliyolar vs, ne demek ceza almamalı?!! Aksine ipliği pazara çıkarılmalı, çok büyük korkular yaşatılmalı bunlara. Ne insana değer vermek ne insan sorumluluğu almak var şu hale bak ya.


  • yaren  (12.11.16 01:14:29) 
yaren, yahu penisten bu kadar korkmayın ısırmaz. teşhir amacı taşıdığını sanmıyorum bunu yapanların. tamam ismi cismi bilinmeden anonim olarak yapanlar, otostopçuları arabasına alıp ulu orta sergileyen sapıklar yok değil ülkemizde. ama belli ki sevdiceğine atarken yanlışlıkla göndermiş. aynı yanlışlığı bir kadın yapsaydı şikayet dilekçesi verilir miydi bile hiç sanmıyorum.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (12.11.16 01:21:52) 
özel hayatla işin karışması aptalca. whatsapp grubu gayrıresmi bir olay. orada öğretmen kimlikleriyle değil herhangi bir insan gibiler. bu nedenle görevden alınması saçma.


  • bohr atom modeli  (12.11.16 01:26:53) 
bana çok yersizce, toplumun gazını alma hareketi gibi geliyor bu cezalar.
adam memurluk görevini aksatmadığı, işini mesai saatlerinde layıkıyla yaptığı sürece, kendi özel hayatında isterse striptiz yapsın, bizi ne ilgilendiriyor ki?

  • m e b  (12.11.16 01:31:07) 
yaren +1 penisten korktuğumuz yok. zihniyetsizlerin yönetici olmasında problem var. whatsapp'da kime ne mesaj atacağını bilmeyen kişilerin yönetici olması problem. ya da bu tarz fantezi ihtiyaçlarını whatsapp üzerinden karşılamaları problem.


  • format c  (12.11.16 01:33:41) 
Arkadaşlar adamın eli yanlış değmiş bile olabilir bunu müdür olmaya kalifiye biri olmamak şeklinde nasıl yorumluyorsunuz? Böyle şey olur mu ya. Hadi diyelim ki gerçekten elinin değmesi bir müdürün yapmayacağı bir şey olsun, belki adam uykusuz kaldı o yüzden dikkatsiz? Binbir türlü şey var böyle "bir kişi şunu yaptıysa kesinlikle şöyle biridir" diye hakkında hiçbir şey bilmediğiniz biri hakkında pratikte basit bir hata üzerinden böyle büyük bir tespiti nasıl yapabiliyorsunuz anlamıyorum.


  • Adramelekhh  (12.11.16 01:40:39) 
format c, tamam siz maille parolalı rarlayıp gönderirsiniz o zaman te allam.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (12.11.16 01:42:24) 
yanlışlıkla ya da değil, kesinlikle ceza almalı. görevden alma kadar ağır bir ceza değil ama kesinlikle.


  • knight of cydonia  (12.11.16 02:11:51) 
ulan duyuruda da sikler memeler havada uçuşuyormuş. ben kimseye sikimi daşşağımı yollamıyorum. diyelim ki yolladım yanlış adrese yollamıyorum.

bir de şöyle düşünelim bu adam lise müdürüymüş öğretmen yani. çocuğunuzun dersine dersine giriyor olsa ve onun dahil olduğu watsapp grubuna atsa fotoğrafını yine bu kadar anlayışlı olacak mıydınız?

(bkz: cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir)
  • Ufuk  (12.11.16 02:14:17) 
Ceza almalı+1.

Ceza almamalı diyenlere sorum. Adam bunu sürekli yapıp; "kullanamıyorum şu mereti, yanlışlıkla oldu" diye işin içinden sıyrılırsa ne olacak. Bunun adı taciz değil mi? Ah canım hümanistlerim.
  • sorumatik  (12.11.16 02:16:28) 
@sorumatik: ben de ceza almalı diyenlerdenim ancak bu olay birden fazla kez olduğunda artık "yanlışlıkla" demesi adamın pek fayda etmez zaten. ardında bir art niyet mutlaka aranır.


  • knight of cydonia  (12.11.16 02:21:41) 
ceza almalı bence.(dikkatli olsun bir dahakine kimse kimsenin şeyini görmek zorunda değil sonuçta) abartı bir şey olmasına gerek yok. ama görevden alınma ağır bence. tabi yanlışlıkla attıklarına inanarak söylüyorum. kardeşim sen de şeyinin resmini atarken artık yakın gözlüğü mü takıyorsun napıyorsan yap da dikkatli at yahu.


  • sanguine mcqaer  (12.11.16 02:50:10) 
Okul müdürü öğrencilere örnek olması gereken kişi konumunda. Hergün öğrencileri tarafından bu hikayeyle anılacak bir müdür artık o göreve uygun değildir, zaten görevde kalsa da sağlıklı yürütemez çünkü saygı görmez.


  • mikro patlama  (12.11.16 03:25:18) 
kimse rahip değil, rahibe değil. Bir çoğumuz en azından yanlış kişiye mesaj atmışızdır, mesajlaştığın sırada başkasından mesaj gelmiştir, sen de en üstte mesajlaştığın kişi diye dalgınlıkla göndermişsindir.

Bence çok ağır bir ceza, en azından resmi bir uyarı vs gönderilir o kadar
  • kimlanbu  (12.11.16 12:21:39) 
Ben geçen okul müdür yardımcısına Onedio galerisi yollamışım, üzerine de Facebook'ta paylaşmışım. Telefon cebimdeydi, oluyor böyle şeyler. Yanlışlıkla olmuşsa cezaya gerek yok. En fazla 100 lira kessinler, bir daha dikkat eder.


  • Lim5  (12.11.16 12:45:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.