[]

Twitter

Yeni bir hesap açtım ama önerilen kişilerde bütün Facebook arkadaşları var. Üstelik Facebook'ta olmayanlar da var. E-posta adresi Facebook ile farklı üstelik nadiren kullandığım telefon tarayıcısından açtığım bir hesapta nasıl olabiliyor bu ?




 
sorunu tam anlamadım ama twitter'ın kullanıcı önerme algoritmasını ben de çözemedim. hesap facebook'la bağlıysa facebooktaki arkadaşlarının facebook arkadaşlarını öneriyor olabilir, facebooktaki arkadaşlarının twitter takipçilerini öneriyor olabilir vs. mail için de aynı mantık olabilir. senin de illa ki bi başka arkadaşınla ortak bi arkadaşın vardır.

-hayatımda yazdığım en karışık mesaj galiba-
  • isimsiz uye  (12.11.16 01:15:12) 
Senin onları tanıyor olman onların da seni tanıdığı anlamına gelmiyor ki. Benim de oldu hatta eklemiş kızın biri hemen, saf saf nasıl buldun ya derken deşifre oldum :)


  • Aman Sen de  (12.11.16 01:28:14) 
Girdiğiniz bütün siteler sizi takip ediyor. Hemde bir değil onlarca koldan.

Şöyle ki; hurriyet.com.tr ye girdiniz, küçük bir script ile;
-Google sizi takip ediyor (daha önceden Google hesabınızla giriş yapmışsanız o hesaba binaen sizin internet profilinizi oluşturuyor. Eğer girmediyseniz benzersiz bir kimlik yaratıp bilgileri o kimliğe depoluyor, giriş yaptığınız anda bütün alakalı benzersiz kimlikleri sizin Euxinos07@gmail.com hesabınızla birleştiriyor. Daha sonra bahçe bitkileri aracı ararsanız size eksiduyuruda bu tarz reklamlar gösteriyor.)
-twitter ve Facebook sizi onlarca farklı sosyal medya siteleriyle birlikte takip ediyor. (check in yaptığınız yerleri, yemek yediğiniz restoranları, telefonunuzdan alınan sinyal lokasyonlarını, kullandığınız telefonun veya bilgisayarın mac adresini ip bilginizi, internet servis sağlayıcınızı takip ediyor. Siz aynı telefondan iki farklı tarayıcıdan bile girseniz herhangi bir siteye twitter sizin siz olduğunuzu biliyor. Ya da aynı sitelere girmeye hem telefonunuzdan hem de akıllı televizyonunuzdan girmeye devam ederseniz aynı wifi ağı olduğu için sizi yine eşleştirip tanıyor.)

Twitter Google Facebook bu işin devleri... O yüzden bu kadar muktedirler. Fakat yalnız değiller. Sadece Türkiye içi çalışan onlarca yüzlerce reklam firması var. Adnet medyanet reklamıvırzıvır diye. Bu adamlar site sahiplerine para vererek takip kodlarını yerleştirtiyorlar. Biz siteye girince bunları görmüyoruz ama onlar bizim imlecimizin hangi obje üzerinde kaç sn durduğunu hesaplayabiliyorlar.

Benim dediklerimi daha iyi anlamak için chrome masaüstü tarayıcınıza privacy badger eklentisini kurun ve sizi x sitesindeyken takip edebilen y, z vb siteleri görün.
  • feel the blanks  (12.11.16 02:06:49) 
@feel the blanks, tek mantıklı açıklaması bu sanırım
@isimsiz uye Şöyle ki twitter'a kayıt olduğum e-posta adresini kullanmadığım bir tarayıcıdan aldım ve hemen ardından aynı tarayıcıdan başka bir siteye girmeden twitter'a kayıt oldum. Faceebok'a filan bağlamadım ama sanırım ip üzerinden takip ediyor.

  • Euxinos007  (12.11.16 13:33:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.