[]

Almanya'da kurs görürken çalışma sansi

Yarım gün kurs göreceğim 6 ay boyunca. Pazarlarda iş bulabilir miyim ki? Nerelere bakayım hiç de tanidigim yok maalesef. gidince sorusturabilirim ancak o yüzden önce buraya sorayım dedim. Berlin e ya da koln e gideceğim bu arada.

Ingilizce iyi almanca b1 seviyesindeyim.

Teşekkürler ilgilenenlere.

 
bu konuda en önemli mesele calisma izni. kurs icin aldigin vize büyük ihtimalle calisma izni icermiyor. eger calisma iznin yok ise bence o riske hic girme. eger calisma iznin var ise is portallarina bak.


  • emrahday  (11.11.16 17:00:14) 
öğrenci vizesi yarım zamanlı çalışma iznini de içeriyor -yani genellikle böyle oluyor pasaporta da yazıyorlar şu kadar çalışabilir diye.

pazarlarda ve dönercilerde nargilecilerde vs. her zaman iş bulunur ama öldürürler adamı. Üniversiteler bazen studentische hilfskraft filan arıyor, haftalık 10 saat çalıştırıp saat ücreti veriyorlar, üniversitenin hayvanat bahçesi vs .varsa ihtiyaç daha çok oluyor (üni'yle bağlantılı iseniz) öyle bir şeyler olabilir, gastronomi ve satışta çalışacaksanız patronunuz Türk olmasa daha iyi :( illa olacaksa uçak bileti filan satan acentelere, sigorta vs. gibi sektörlere bakın buralarda Türkçe İnglizce bilen eleman ihtiyacı olabiliyor.

Mühendisseniz/teknik bir alandaysanız; almanyada fabrikalar genelde ağustos ayında kapatır. bazıları da kapatmaz ama stajer türü eleman çalıştırır misal otomobil fabrikaları otomobillerin battan tırlara taşınması için filan eleman alabiliyor. Yaza orada olacaksanız köln'ün etrafındaki üretim yapan yerlere bakabilirsiniz.
  • niye ama  (11.11.16 17:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.