[]

yolcu sorumlulugunda aktarmali ucuslar hakkinda

daha onceden thy+lufthansa ile frankfurt aktarmali olarak san francisco'ya ucmustum aktarma islemi anlasmaliydi, haliyle ne bavulla ugrasmam gerekti ne de frankfurt'ta transit vize vs. seylerle.

simdi 1-2 ay sonrasi icin abd'ye ucus ararken kiwi.com cikti karsima fiyatlar cok uygun geldi (neredeyse gidis donusu, sadece gidis fiyatina geliyor). ama bu firmada cogu bilet yolcu sorumlulugunda aktarmaymis (yani inince gidip bavulunuzu aliyorsunuz, sonraki ucusunuz icin tekrar checkin yapiyorsunuz). ozetle ornegin sitedeki istanbul -> stockholm ( 3 saat bekleme ) -> new york seklindeki bir ucusu yapabilir miyim sadece abd vizesi ile?


 
orayı bilmiyorum ama kendi sorumluluğunda olan aktarma bok gibi bir şey. saçmalık. bunun yanında terminal vize gerebiliyor bazı durumlarda.

istanbuldan stockholme giden uçak 5 saat rötar yapsa tüm biletlerin yandı, stockholmden dönüşe de para vereceksin. kısaca aktarmada şirket sana güvence veriyor, geciksede ben sana yeni bilet düzenlerim dert etme o bende diye. burada ucuz biletleri kombine ediyor işte.

sen bilirsin ama.
  • kurnaz  (11.11.16 15:35:51) 
muhtemelen iki uçuş farklı havayolları diye düşünüyorum? o zaman hayır, aktarmalı yolcu olmayacaksınız. stockholm'e giriş yapıp tekrar çıkış yapacaksınız, pasaporttan geçip valiz alma kısmına gidip sonra tekrar gidiş katına çıkıp tekrar valiz verip çıkış yapmanız gerekiyor. dolayısıyla vizeye ihtiyacınız var.


  • kassiopeia  (11.11.16 15:37:14) 
@kurnaz kiwi.com bu tarz iptallerde sana bilet bulacagini ya da geri odeme yapacagini garanti ediyor, o yuzden sordum.

@kassiopeia evet 2 farkli havayolu, ama thy+lufthansa da 2 farkli havayoluydu? engel olan sey bagaj mi sadece?
  • ahoy kaptan  (11.11.16 15:44:47) 
Thy + lufthansa tek bilet uzerinde iki havayolu ayrica staralliance uyesi ikisi de.
Transfer gecisinden gecis yapiyorsun, transit bolgeden cikmiyorsun.

Ama boyle iki ayri bilet seklinde alirsan bu ihtimal yok, transit bolgeden cikip ulkeye giris yapman lazim bu da schengen vizen olmasini gerektiriyor.

Ayrica oyle site garantilerine pek guvenme derim...
  • kuehles blondes  (11.11.16 15:52:25) 
tesekkurler cevap icin, neredeyse %60 fiyat farki olunca insan kullanmak istiyor :D


  • ahoy kaptan  (11.11.16 15:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.