[]

oda hava nemlendiricisi

arkadaşlar merhaba. kış aylarında özellikle petekler yanınca ortamın nemi tükeniyor. bu da sizi bilmem ama benim cildimi, gözlerimi ve boğazımı mahvediyor. peteklerin üstüne su koy falan diyorlar da yok yani öyle çözülmüyor bu problem denedim.

kullanan var mı, tavsiye eder misiniz? hbde baktım ama oda nemlendiricisi olarak pek yorum yok. bu aletlerin çalışma mantığı nedir? şu kafelerde yazın kullanılan su buharı üfleyen aletler gibi değildir herhalde. teşekkür ederim.


 
Evet suyu buharlaştırıp nem oranını arttırıyor. ama dikkatli kullanmak lazım, fazla kullanınca mantar oluşumuna sebep oluyor. ideali 30-40 arası nem oranı. bu yüzden havası çok kuru şehirlerde kullanılır sadece.

(bebekli kimi aileler kullanır bunu. bebekli birisi varsa çevrende onlara sor)
  • 507  (11.11.16 14:39:57 ~ 14:40:51) 
@507 teşekkür ederim öncelikle. ben de açıkçası bakteri üretir mi diye şüpheleniyorum. bir de hava temizleyici aletler var nemlendiricilerden farklı olarak. sigara içilen ortamlar içinmiş ama toz vs de bırakmıyormuş. nemlendirir mi acaba? biraz da lükse kaçıyor sanki bunlar ne bileyim...
istanbul'da yaşıyorum ama yine de kışları petekten dolayı çok kuruduğumu hissediyorum.
çocuklu ailelere sormam mantıklı olur.
  • fuckerlove  (11.11.16 14:48:55) 
temizleyici olanları bilmiyorum. tek nemlendiriciler iş yapar bence.


  • 507  (11.11.16 15:22:58) 
Benzer sorundan eşim de müzdaripti. Markette bir gün Sinbo'nun hava nemlendiricisini görüp denemek için aldım. Gece yatarken en kısık derecesinde açıyoruz; sabaha kadar rahat uyuduğunu söylüyor. İçine çok su koymayıp her gün değiştiriyoruz, şimdilik bir sorun yaşamadık. Bence işinizi görebilir böyle bir cihaz. Buhar çıkış miktarı, kapıyı açıp kapama gibi değişikliklerle size uygun ortamı ayarlayabilirsiniz. Hava temizleyicileri belki daha iyi bir seçenek olabilir ancak onun özelliklerini araştırıp doğrusunu seçme işi zor görünmüştü bana. Bir de dediğin gibi ücretleri epey fazla. Bir deneyip bakayım diyemiyor insan.


  • benimadımmayıs  (11.11.16 15:33:03) 
peteklerin uzerine bir kap su koysan ise yaramaz mi acaba? hem bu suyun icine belki mandalina, portakal, limon kabugu vs de atabilirsin. ise yararsa sikinti kalmaz. denersen metal bir kap ile dene.


  • idexo  (11.11.16 15:36:39) 
idexo +1


  • kassiopeia  (11.11.16 15:39:32) 
@benimadımmayıs evet ya başlangıç için ben de deneyebilirim bahsettiğiniz ürünü. bulamazsam size sorabilirim. teşekkürler.
@idexo @kassiopeia onu denedim ama çözüm olmadı. metal kapta denememiştim aslında, uygun metal kap bulursam bir de öyle deneyeyim. teşekkür ederim.

  • fuckerlove  (11.11.16 16:13:49) 
bizim bebegin burnu kaniyordu geceleri, biz vicksin nemlendiricisini koyuyoruz, gayet basarili. Alete suyu dolduruyosun, su buharini fisss diye odaya ufluyo, ama kafelerdeki gibi su damlaciklari degil, tam buhar halinde oluyor.


  • beriberi  (11.11.16 16:31:00) 
Bebek için aldık philips marka.en kısıkta bile gır gır kafa üzülüyordu iade ettik.


  • beholderrulez  (12.11.16 00:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.