[]

Laptop cahili

50 sekme açsan da bana mısın demeyecek bir laptopta neyin iyi olması lazım? Önce bunu sorayım . Menüler arası geçişlerde de sıfır takılma istiyorum. Bir de Gta oynatsın başka beklentim yok. 5000 kadar çıkarım. Mac filan uğraşamam. Öneri var mı ayrıca?




 
Monster'ı tercih edebilirsiniz. Oyun "canavarıdır" :)
İşlemci ve ekran kartınızın iyi olması gerekiyor. Kesinlikle I7 işlemcisi olan bir bilgisayarı seçmelisiniz ve PC ayrıca minimum 2gb'lık ekran kartıns da sahip olmalı. Naçizane düşüncem böyle :)

  • minduser  (10.11.16 22:55:34) 
mac hariç 5000 tl vereceğiniz laptop 2 sene sonra yarı fiyatına yüzüne bakılmayacak bunu da göz önüne alın. gerçi 5000 e de bu özellikte mac yok orası ayrı :)


  • andy kaufman  (10.11.16 23:16:45 ~ 23:17:03) 
hocam 16 ram i7 işlemci ve bi ssd si olan her makina sana iyi netice verir

bundan sonra benim gördüğüm en önemli etken soğutma performansıdır.

stabilite dersen mac derim.
  • killerbee  (10.11.16 23:19:22) 
mac de alsan pc de alsan isteklerin için aynı şeyler gerekiyor.

işlemci, ram ve ssd. öneri olarak da; işlemci i7, ram 16 gb, ssd 240+ gb

gta'dan kastın vice city, san andreas falan varsayıyorum. öyleyse ekran kartına para verme. ultrabook denen naneler işini görür.

5000 vereceğin bilgisayar tabii ki iki sene sonra yüzüne bakılmayacak duruma gelmeyecek. bu koca bir yalan.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (11.11.16 00:07:43) 
ram, ama ramin calisma frekansi onemli. 16gb 1333mhz ram olursa olmaz mesela. tek kanal olursa da olmaz.

islemci i7 evet ama nesli önemli. kac ghz, kac cekirdek, kac nm? bunlara da dikkat etmek lazim.

keza ssd, uretim teknolojisi onemli. okuma yazma hizlarinin yaninda erisim hizi da onemli. ayrica ssdler ne kadar bos alan varsa maks performansina o kadar yakin calisir.

bunlarin bagli oldugu anakart da onemli.

ayrica soylendigi gibi sogutmanin da cok buyuk yeri var. gerekirse overclock yapabilmek icin sogutmadan odun verilmemeli.
  • icim urperiyor  (11.11.16 02:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.