[]

hukukçulara... icra ile ilgili.

arkadaşlar selam,

noter kanalıyla alacaklı olduğumuz perakende müşteriye iadeli-taahhütlü uyarı yazısı gönderdik diyelim.. kişi de bunu aldı. elimizde aldığına dair ptt kanıtı var.

borca da itiraz etmedi.

bir de: noter kanalı değil de, normal iadeli-taahhütlü posta ile gönderdiğimizde ve borca itiraz gelmediğinde...


icra başlatabiliyor muyuz avukat aracılığıyla? noter ile ve notersiz, farkları ne oluyor?

 
icra takibi başlatırsınız, daire tebligat yapar borçluya, borçlu itiraz etmez, borç kesinleşir, haciz yaparsınız.

borçlu itiraz eder, takip durur, itirazı kaldırırsınız, haciz yaparsınız.

ekleme yapayım. bu normal icra takibi prosedürüdür. sizin kendi başınıza ihtar çekmenizin hiçbir etkisi yoktur. noter aracılığıyla ihtar takibe etki etmez yani.
  • paintov  (10.11.16 20:50:38 ~ 20:57:20) 
icra dairesinde takip başlatırsınız, borçluya ödeme emri tebliğ edilir, borçlunun bu belgeye itiraz etmezse takip kesinleşir.
itiraz ederse de iik md 68'deki belgelerden biri (tam neler olduklarını ezbere bilmiyorum bu maddeyi okuyun) elinizde varsa, icra mahkemesinden itirazın kaldırılması talebinde bulunursunuz.
bu belgelerden biri elinizde yoksa da icra mahkemesinde değil genel hukuk mahkemelerinde itirazın iptali dv açarsınız, lehinize sonuçlanırsa takip kesinleşir, haciz aşamasına geçersiniz.
  • ucurumdanasagiyadogruyuvarlananyaprak  (10.11.16 20:57:05) 
O zaman olası itirazda noter onaylı yazı kesin delil oluyor itirazı kaldırmaya, doğru mu anlamışım?


  • gneral  (10.11.16 21:01:00) 
değil. noter onaylı yazının kesin borç ikrarı içermesi gerekir. siz sadece tek taraflı ihtar çekmişsiniz.


  • paintov  (10.11.16 21:03:30) 
dogrudan icraya koyarsiniz, hakem heyetine gitmeliydi itirazi yersiniz. hocam bir avukata gidin, taşıma suyla degirmen dönmez


  • her giriste sifresini unutan adam  (10.11.16 21:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.