[]

hamurla ne yapılır?

bir hevesle hamur yoğurdum. maksadım yarın sabah kahvaltısında bir şeyler yapıp yemek. ama hamuru yoğurduktan sonra düşündüm de, hamurla yapabileceğim güzel bir şey aklıma gelmiyor. hamurla kahvaltıda yenilebilecek ne yapılabilir?

notlar:
1) bildiğin hamur. mayalı. tuzlu.
2) "(içine peynir vb koy) + yağda kızart" onu çok yaptım, bıktım artık.

şimdiden teşekkürler.

 
içine sosis ve peynir koyup mayalı poğaça halinde pişirin, fırında yani, evet.
ama sosisleri önce bi kavurun, hatta domates sosuyla kavurun azcık. sonra tepsiye yuvarlak yuvarlak çiğ poğaçalar yerleştirip üstlerine yumurta sürün. sonra onlar kabarsın, ya da kabardıktan sonra yapın. işin inceliklerini bilmiyorum. ama yeni pişmiş haliyle harika şeyler oluyor bunlar, evet. zeytin ezmesi falan da olur tabi..

  • damlanin  (16.12.09 23:25:53) 
bildigimiz hamur diye bir sey yok. onlarca degisik hamur var. ekmek yapmaya uygunsa bence ekmek yapin, biraz daha uzun surer ama tadi/kokusu guzel olur.


  • wpi  (16.12.09 23:42:16) 
eğer ki hafiften kulak memesi sertliği oluşmamışsa yani yumuşaksa biraz daha pizza türü bişey yapabilirsin.geniş bir tepsiye yay hamuru ama önce tepsiyi yağla,efenim ondan sonra üstüne de salçalı su gezdir sonra evde ne malzeme varsa parçala kes doğra üzerine serp ama peynir türlerini daha çok kullanmaya bak
off bak gece gece ne çekti canım ev yapımı pizza yaparsan ayırırsın bi dilim artık

  • seindfeld  (17.12.09 00:39:33) 
pizza yapın bence. tepsiyi yağlayın hamurunuzu açın sonra üstünü döşeyip fırına verin


  • Ayiyogi  (17.12.09 00:39:34) 
wpi'nin tavsiyesine uyup ekmek yaptım. cevizli ekmek. tadına baktım manyak olmuş hakkaten. pizza için biraz sert bir hamurdu. ayrıca evde sosis yok şu an, yoksa onu da deneyebilirdim.

herkese teşekkürler efendim, iyi geceler.
  • gonion  (17.12.09 01:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.