[]

Bağış kampanyası için değişikli fikirler

Vodafone İstanbul Maratonu'nda bir kurum için bağış toplamak adına koşuyorum ("Adım adım- iyilik peşinde koş" bünyesindeki kurumlardan biri). Maratona birkaç gün kaldı, hedefimin yarısını bile toplayamadım. Gerçi kampanya maratondan sonra da devam edecek ama olsun.

Benzer kampanyalara bakıyorum, kimi komik video çekmiş paylaymış, kimi yaratıcı foto çekmiş, çoğu duygusal mesajlar yazmış. Bayağı da güzel toplamışlar.

İlla ben de ajitasyon falan mı yapayım anlamadım ki. Stop motion gibi bir video yapıp çekeyim dedim, sonra ergence buldum. Arada foto paylaşıyorum tabii ama dönüş az. Sosyal çevrem de öyle küçük değil yani ortalama sayılır. İnsanları ikna etmem lazım. Ne yapayım, aklınıza gelen bir şey var mı?

Buradan da bağış yapmak istiyorum ama nereye bilmiyorum diyen birileri varsa detayları paylaşırım tabii, kurumun hesabına gidiyor direkt. Teşekkürler.

 
İki sene önce bağış toplamış biri olarak tecrübelerimi aktarabilirim. Öncelikle iletişimde olduğun ve kontak bilgilerinin olduğu tüm bağlantılarını çıkar. Yakın çevrene telefonla ulaş (nazının geçtiği herkesi zorla, ısrarcı ol, bunu kendin için istemiyorsun, iyilik için bağış istiyorsun, bu mesajı vurgula), iş, okul arkadaşlarına, iş çevrene, diğer akrabalarına (e-maillerine bakabilecek) e-mail gönder. Facebook, whatsapp'a çok güvenme. E-mailde önemli konuları öne çıkar. (Neden maratonda koşuyorsun, senin hikayen nedir, neden bu kampanyaya destek veriyorsun, fiziksel olarak ne kadar hazırlandın, dereceni geliştirdiysen ve hedefin varsa mutlaka belirt - bu insanların hoşuna gider, bağış kampanyasıyla toplanacak para nerede harcanacak vs) E-maili iki kere at, ikincisini koşudan sonra at (derecen iyiyse ve hedefine ulaştıysan ya da yaklaştıysan bu bilgileri ekle) E-maile antrenman yaparken çekilen fotoğraflarını ilave edebilirsin. Özel sektörde çalışıyorsan patronunla, müdürlerinle konuş, onların bağış tutarları daha yüksek olur. Yöneticiysen, sektöründeki diğer yöneticilerle irtibata geç. Sosyal sorumluluk projelerine destek vermek hoşlarına gider. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Maratonda ve kampanyanda başarılar.


  • abelianhead deux  (11.11.16 10:45:36) 
hangi kurum? onu soylersen belki daha spesifik fikirler gelir. ama gene de video icin pek vakit kalmadi.

bence israrcilik+1 acindirma+1

uzun uzun aciklamana gerek yok. herkes zaten bagislarini yapmistir bu saate kadar. sen atiyorum herkesden 20 tl istemek gibi dusun, hedef miktari 20'ye bol. yuz kisi lazim diyelim ki sana. arkadaslar hadi goreyim son 96 kisi kaldi, son 36 kisi diye diye arada da guncelleme yap sosyal medyandan. burda ac ayri duyuru, sabitlenmesini iste. watsap gruplarina ayri ayri yaz.
  • jimicik  (11.11.16 10:58:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.