[]

kayısının faydaları

kayısı cilde iyi gelir, bu cepte. kuru kayısı da gelir mi peki?
not: yaş kayısının da kuru kayısının da diğer faydalarından gayet haberdarım.



 
yaş kayısı ağaçtan toplandıktan sonra hem daha uzun süre dayansın, hem tadını hem rengini ve de besin değerini korusun diye islimlenir. (bkz: islim)
yani kükürt'e maruz bırakılır. kükürt ise şurada (bkz: #3104246), şurada (bkz: #8035810) ve şurada (bkz: #8197869) göreceğin üzere hem yararlı hem gereklidir. kuru kayısıda da kükürt olduğu için yaşından daha faydalıdır.
(bunları yazan bir malatyalı, dikkate alın)
  • etna  (16.12.09 23:01:27) 
cildi bilmiyorum da tazesi de kurusu da kabızlığa birebir.


  • zen spider  (17.12.09 21:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.