[]

Bir miktar kiloluyum

Bki: 35 civarında. Ama zayıflasam bence yakışıklı bir tip olabilirim.Geçen hafta konuştuğumuzda çok güldürdüm onu.

Sizce benim olur mu o ? Kokusu hala burnumda. Çok seviyorum :(

Gayet açık ve kırıcı yorumlara da açığım.

 
bu olmazsa başkası olur. sen yine kilo ver.


  • elorelia  (10.11.16 15:07:38) 
"o"nu unut ama yine zayıfla sen. yenisini bulursun.


  • nrmnm  (10.11.16 15:17:50) 
Yav niye kızı unutsun? Bir kızın bir erkeği sevmesi için gereken tek etkenin tip/kilo olduğunu mu düşünüyorsunuz cidden? Bu kadar basit düşünmeyin be...

Bir kız olarak karaktere kilodan daha çok onem veriyorum. Kilo zamanla alınır/verilir ama karekteri degistiremezsin. Bu yüzden sen yine sağlığın için kilo vermeye çalış ama kız konusunda da ümitsizliğe kapılma. Ona karekterini tanıt.
  • ceann deas  (10.11.16 15:25:08) 
@ceann deas, he annem he. tek kriterin kilo olmaması, 120 kiloluk adamların sevildiği anlamına gelmiyor. hikaye anlatmayın. son üç yılı saymazsak hayatımın her döneminde fiziksel olarak oldukça düzgün bir tiptim. iyi kötü ilgi gösteren, hoşlanan kız falan oluyodu. karakterim o gün nasıl idiyse hala öyle. şimdi en fazla arkadaş olarak görüyolar. allah allah, neden acaba? karakterin düzgün olması, fiziğin önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. bırakın şu "karakter önemli" saçmalığını. ben bir insanın fiziksel olarak düzgün görünen biriyle sevişmek istemesini tamamen anlıyorum. aşağıda da belirttim bunu zaten. yalnız şüşkoları teselli etmek için "karakter de önemli" gibi saçmalıklara sığınmanız cidden iğrenç. ben de fiziksel olarak çekici bulduğum biriyle sevişmek istiyorum ve şişmanları çekici bulmuyorum. bunda utanılacak, ayıplanacak, kötü görülecek bir şey yok ama yalan yanlış, ikiyüzlü ifadeler gerçekten ayıp ve terbiyesizce. bir kadının bana "şişkosun ve çirkinsin, o yüzden seninle sevişmek istemem" demesi beni tabii ki üzer ama bunu anlarım, anlayışla karşılarım. doğal bir şey bu. üstelik, kilo da verilebilen bir şey. ne güzel. ama aynı kadının "yaaa senin de karakterin düzgün ama, elbet birisi çıkar :))" demesi direkt olarak iğrençlik ve terbiyesizlik. bu kiloyla alakalı bi şey değil çünkü.

***

top_secret kardeş,

son 2-3 yılda şüşkoluğu yüzünden bissürü hanım kaçırmış bir kardeşin olarak söyleyeyim: bir miktar değil çok kilolusun. kilo ver. çok seviyorsan verirsin diyeceğim de senin kabul edilebilir bir kiloya düşmen çok sıkı çalışmayla bile en az 3 ay sürer. herhangi birini düşünme, kendin için yap bunu. kız "kilo ver seviyim" dese mesela, iki ay sonra sen 10 kilo vermişken vazgeçip gitse, ne yapacaksın? muhtemelen müthiş bir moral bozukluğu yaşayıp verdiğin 10'u 15 olarak geri alacaksın.

o yüzden sakin ol. ayakların yere bassın, uzun vadeli ve kişisel odaklı bir plan yap. bak "böylesi gelmez" ya da "ben bi daha böyle biriyle tanışamam" falan diyosun, hemen işte bi şeyler planlıyosun ama ben garanti ediyorum, valla tanışıyosun. iki ay öncesini düşün, üç ay öncesini düşün. o gün spor yapmaya başlayıp gırtlağını tutaydın şimdi 10-12 kilo vermiş olurdun. hatta bazı insanlar var ki normale döndükleri anda inanılmaz bi hızla kilo verebiliyolar, belki çok basit önlemlerle kendini sıkmadan 3 ayda 20 kilo falan vereceksin. bunu onu düşünerek yapma ama, kendini düşün en başta.

beden kitle indeksi 35'ken kusura bakma ama nah sevgili bulursun abi, dünya sevgi kelebeğiymiş gibi poz kesen ikiyüzlülerin iddia ettiği gibi bi yer değil. zaten o vücutla birinin seni çekici bulması garip olurdu. dünyanın problemi şüşko veya çirkin olanın sevilmemesi değil; şüşkonun ya da çirkinin sevileceğine, onu asla sevmeyecek kişilerce inandırılmaya çalışılması.

o yüzden kilo ver. bu halinle seni sevecek olursa da sen onu sevme amk, kilo veriyim sonra sev de. aklını başına devşirip uzun vadeli plan yaparsan en fazla 6 ay sonra bu problemi ortadan kaldırmış olursun. yok kişilere takılı kalır ya da 10 günde 20 kilo vercem, iki ay sonra hepinizi skicem vs. diye gaza gelirsen önümüzdeki 10 seneyi bu soruları sorarak geçirirsin.

o yüzden önüne bak, kilo ver ve o kızı düşünme. devamlı iletişim halinde olduğun biriyse zaten 6 ay sonra da sevebilir seni.
  • der meister  (10.11.16 15:27:08 ~ 15:46:11) 
der meister çok güzel yazmış aynen katılıyorum.


  • iwillsee  (10.11.16 15:38:32) 
Spora başlayın ve diyet yapın bunu o da görecektir. Önemli olan kendine ve bedenine saygı göstermen zaten. Bu konuyu ona açıp sana yardımcı olmasını iste beraber bir amaca doğru yürüyün hem daha da yakınlaşma fırsatı yakalarsınız.

Acımasız yorum: tüm kilolu arkadaşlardan özür dilerim ama birinin kilolu biriyle sevişmek isteme ihtimali gerçekten çok düşük. Verin şu kiloları.
  • anarsika  (10.11.16 15:40:25) 
arkadaşım çooooook ciddi kilo verdi bu iş için
bence sen de verirsin, zaten aşıksan ayda default 5 kilo veririsin :P

  • sameidiot  (10.11.16 16:01:09) 
der meister +1

dediği gibi, komik ve şişko sempatik arkadaş konumundasın şu an.

Kilo ver=/
  • KaraSakall  (10.11.16 20:04:01) 
alla alla..

bence hepiniz haksızsınız. ne kadar sığ yorumlar yapıyorsunuz öyle. şişmanlar ölsün diyoruz resmen ha? vay be.

o zaman konuşuyorum:
1)şişman olmak mal olmayı gerektirmiyor. özgüven gerek. özgüven için de fiziksel görünüş dışında güveneceğiniz bazı özellikler gerek. mesela konuşmayı bilmek, hoşlandığın bir konuda saatlerce konuşacak bilgiye sahip olmak, gündemi takip edebilmek, yaptığı işlerle saygı toplayabilmek, karşındaki insana saygı duymak gibi.
2)dünyadaki her kadın, hayatına girecek erkeklere sevişilecek obje gözüyle bakmıyor. aynı şekilde her erkek de kadınlara bu gözle bakmıyor. sanırım yorum yapan arkadaşların dünyası seks üzerine kurulu.
3)kendimi bildim bileli kiloluyum (erkek). bazen az, bazen çok. ama hiç bir zaman düz bir karnım olmadı. seksi vücut hatlarım olmadı. ama ne hikmetse şimdiye kadar isteyip elde edemediğim hiç bir kadın da olmadı? hatta beni isteyenler bile oldu bak sen allaaan işine.
4)bki 35 fazla. bunu kadınlar için değil kendin için fazla olarak gör ama. sağlığını düşün. şu an "ay şişmanlarla sevişmek iğrenç:(" diye konuşuyorlar ama bir kaç sene sonra istesen bile yemek yiyemeyecek, istediğin gibi hareket edemeyecek, sevişemeyecek kadar rahatsız olabilirsin. o zaman "skmişim kızları, önce sağlık" diyeceksin.

der meister açık konuşmaya çalışmış. ama genellemeler her zaman doğru olmuyor, üzgünüm. şişman adam iğrenç adam, sevişilmez onla meh meh demekle iş bitmiyor. adonisli adam mal olsa da sevişeceksiniz yani? fiziksel olarak çekici çünkü? bence soruyu soran arkadaşım, bunu düşünen bir kadınla da takılma siktir et.

hayatta seksten daha zevkli şeyler var ve bunları iyi yaparsan yanında bonus olarak seks de geliyor:) şişman ol olma. ha ama cinsellik konusuna hakim ol da sevişeceğin kadını yatakta dumura uğrat. yaşasın yıkılan tüm önyargılar!

bir de dipnot, benim arkadaşlık kurduğum ve yakınen tanıdığım iki tane taş gibi hatun, şişman erkeklerden hoşlanıyordu. ama net şişman yani öyle iri falan değil. sizin iğrenç göbekli memeli diye tabir ettiğiniz. biri evlendi bile öyle bir adamla. yanyana hakkaten garip görünüyorlar. ama adamla konuş bi! kalite akıyor. yani neymiş? şişman seven kadın da sadece şişmanlığa bakmıyormuş. her zaman hayatta bir duruşun olması önemli.
  • kfk  (10.11.16 23:17:19) 
benim yazdığımdan "adonisi olan adamla sevişilir mal olsa bile" anlamını nasıl çıkardın @kfk? senin bahsettiğin kadınlar istisnadır. zayıf olsan, 100 kadının atıyorum 30'u seni beğenecekse şişman olduğunda bu sayı bir, bilemedin ikidir. malum, şişman erkekler de womanizer olmadığı için öyle 100 tane kadınla tanışmaları kolay olmuyor pek. benim demek istediğim şu: şişmanlık HER ZAMAN dezavantajdır ve karakter sevgililik/seks için tek kriter değildir. evet kilo da tek kriter değildir ama düşündüğün zaman şöyle bir şey var: "sadece seks" isteyen birinin önceliği nedir? cinsel ilişkiden keyif almak. bu noktada, bu talepte bulunan kişi için önemli olan şey karşısındakinin yatakta iyi olmasıdır. bu da büyük ölçüde kişinin fiziksel olarak fit ve düzgün olmasıyla ilişkilidir. şimdi konuşturmayın beni, ben 70 kiloyken de 105 kiloyken de cima eyledim (böyle deyince çok sevişiyomuşum gibi oldu da yok ya bi zigin santimlerini geçmez seksim) ve farkı çok net bir şekilde kendim görüyorum.

yok eğer kişi cinselliğin ötesinde bir ilişki istiyorsa, devreye kişilik özellikleri girer ama fiziksel özellikler önemini kaybetmez. kaybetse bile az kaybeder. yani sadece sevişmek isteyen kadına karşı şişman adamın şansı yok denecek kadar azdır. tek derdi sevişmek olmayan kadına karşı ise yine çok azdır. şişman adamın avantajlı olabileceği herhangi bir durum yok. 100 kadından ikisi şişman erkeği çekici buluyorsa, 98'i zayıf erkeği çekici buluyor. "ben şişman seven kadınlara adadım ömrümü" demiyorsan, şişmanlığı avantaj ya da faydalı olarak göremezsin.

hepsinden önce, işin sağlık boyutu var. ben zaten kimseye "şişmansanız gidip ölün" demiyorum. sadece, bu karakter önemli ya da kendimle barışığım saçmalıklarını bırakın diyorum. ha bırakmıyolarsa yine bırakmasınlar canları sağolsun, benimki duyurucu bir vatandaş önerisi. bki'nin 35 olmasının sağlığa zararlarını anlatmama sanırım gerek yok? vücuduna ekstra 35-40 kiloluk bir yük biniyor, zayıf olsan karşılaşmayacağın milyon tane hastalıkla karşı karşıya kalıyorsun. hayatımın ilk 18 senesinde hastaneye toplasan beş kere gitmemişimdir, son dört yıldır hastaneden çıkamıyorum. ne değişti? sadece kilo aldım.

"her şey seks" değil diyorsanız, o zaman en başta kendi sağlığınız için kilo vereceksiniz. her şey seks değil diyerek şişmanlığı mazur görmek yanlış. dediğim gibi bu sadece benim görüşüm, yoksa ben kimseye "şişmansan git zayıfla" da demiyorum. üslup yüzünden öyle anlaşılıyor olabilir ama bana ne amk istiyosanız 300 kilo olun, sizin yaşamınız, ben bi şey diyemem ama siz de "çirkinsin" deyince ağlamayın lütfen.
  • der meister  (10.11.16 23:25:07) 
@der meister, yazdıklarım sana direkt olarak hitap etmiyor, bu sebeple senin yazından öyle bir çıkarım yapmadım. senin yazdığını okuduktan sonra bunları yazmaya karar verdim sadece.

şunu yanlış anlamayalım. ben şişmanlığı meşru kılmaya çalışmıyorum ama bir adam/kadın kilo verme sürecinde olabilir, bir kaç sene içinde fit hale gelecek olabilir ya da hastadır abi veremiyordur. yani siz şişmansınız ve kaybettiniz tarzı sert ifadeler bu yüzden yanlış geliyor bana.

tamam şişmansın, istersen kilo verebilirsin, istemezsen böyle takılırsın. ama dünyanın sonu değil. ilişki yaşamaya da engel değil. benim demek istediğim özetle bu.

insanları anlamsızca dışlamayalım. bu yüzden psikolojik bunalım yaşayan çok kişi var ve bu kişisel gelişimlerini de etkiliyor. kişisel olarak gelişemeyen herkes şişman olsun olmasın hep bir adım geride kalmaya mahkum.

sağlık için doğru olan kilo vermektir. kadınlar ya da erkekler için kilo vermek bir amaç değildir, olmamalıdır. o hep bir bonus olarak gelmeli.
  • kfk  (10.11.16 23:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.