[]

youtuber olmak

1 -Bu iş için hangi kameraları ve iphone kamerası yeterli ise hangi uygulamaları kullaniyor ?
2-Montaj işi çok fazla vakit aliyor mu ?



 
1- youtube kanallarını sıkı takip eden biri olarak açıkçası iphone kamerası iş görmez diye düşünüyorum. kalite farkı anlaşılıyor. maddi durum varsa en azından orta karar bir makine almak gerekir bence. iyi kamera tek başına yetmeyeceği gibi, tek başına içerik de yetmez görüşündeyim.
2- ingilizcen varsa şuna göz atabilirsin: www.youtube.com
youtube'ta aslında bu konuyla alakalı da çokça videolar mevcut ingilizce kanallarda.

edit: türkçe olarak da bir şeyler var aslında: www.youtube.com
  • nathanieltroy  (10.11.16 02:03:15 ~ 02:06:39) 
iphone 6 ve uzeri, iyi isik ve harici ses kaydedici cihaz (iphone'a takilan harici mikrofon da olur) ile baslangic yapilabilir bence. en azindan teknik acidan izlenebilir ses ve goruntu kaydedersiniz.

montaj isi dipsiz kuyu olmakla birlikte sadece imovie bile yeterli olur diye dusunuyorum. sade bir seyler yapmaya calisin.

ama biraz para harcarim diyorsaniz fiyat acisindan baslangic seviyesinde profesyonel nitelikte bir isik, harici mikrofon takilabilir bir dslr ve mikrofon ile bariz daha iyi kayitlar yapabilirsiniz. hatta ses kaydini harici cihazla ya da mikrofon takilmis bir iphone ile yaparsaniz kamera olarak sony rx100m4 de alinabilir. hem rahat tasinabilir de olur.
  • orient blue  (10.11.16 02:18:44) 
kardeşim bu işlere meraklı. üretilecek içeriğe göre bazı asgari donanımlar gerekebiliyor. o da uğraşıyor bunları tamamlamak için sürekli. mesela ürün açma videosu, bir softbox kullanılsa güzel görünür. ayakta durup ayakta olan insanları ya da göz hizasını çekecekse kişi steady cam kullanmalı. kamera seçimini bilmiyorum ama onda da lensi markası modeli hep teferruatlı. yani işi ciddiye alıyorsan bin tane detay var.


  • kargn  (10.11.16 02:24:53) 
1- başlangıç için iphone kamerası yeter de artar. birçok youtuber vlog çekerken telefonlarını kullanıyorlar. tabii vakit geçtikçe ekipmanını profesyonelleştirme ihtiyacı hissedersin. söylendiği gibi bu arada, ışık çok önemli. ucuz bir biçimde kendi ışığını yapabilirsin yine, pinterest'te tonla diy vardır bununla alakalı.

2- ne yapacağına bağlı olarak değişir. bir komedi kanalı için mesela montaj oldukça uzun sürer. vlog için nispeten daha az olabilir. gaming için bunlardan daha kısa sürecektir, gibi gibi. yine de montajın çekimden çok çok daha uzun sürdüğünü söylemem gerek. esas vakit orada harcanıyor.
  • knight of cydonia  (10.11.16 04:05:25) 
elindeki imkanlarla basla bakalim. bu isi sevecek misin? istersen sonradan imkanlarini gelistirirsin. bir kamera bir mikrofon yeterli. tabi vidyonun ne kadar duzenlenecegine gore imovie veya sony vegas gibi duzenleme programlarini kullanabilirsin.

vegas: en.wikipedia.org

ucuz bir yaka mikrofonu isini gorecektir.

yaka mikrofonu: www.amazon.com

telefon kamerasiyla idare edersin ama telefonu sabitlemek icin bir aparata ihtiyacin olacak.

tripod: www.amazon.com

tripodu buralarda telefonculara bakabilirsin. linktekileri yalnizca ornek olarak gosterdim.

vidyolarini youtube'a yuklemeden once oturup normal hoparlorler ile bir izle. ses seviyesi cok dusuk ya da cok yuksek ise onlari tekrar ayarla. yarim yamalak duzenlenmis vidyolar en iticileri. icerigi ne olursa olsun ses kalitesi butun deneyimi bozuyor.
  • idexo  (10.11.16 11:23:34 ~ 11:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.