[]

özel üniversitelerde bilerek bırakma oluyor mu ?

Kardeşim özel bir üniversite 1.sınıfta şuan. Acayip kastıklarından şikayetçi. Bana da abartı geldi açıkçası. Yerinden kımıldamasına izin vermeyecek yoğunlukta. Mantıkdışı şeyler var. Ailecek kalma durumu olursa diye endişeleniyoruz. Çünkü devlette okursa şehir dışında okuyacaktı böyle olursa en azından iyi bölümde okur aynı paraya dedik. Bilerek bırakma gibi durumlar olabiliyor mu ? Eğer öyleyse çocuk pert olmadan alalım diyoruz okuldan.




 
Ben olduğunu duşunmuyorum açıkcasi. Özellikle de iyi üniversitelerde.


  • fraise  (10.11.16 00:43:39) 
koç, sabancı falan değil ya. İyi sayılma yani


  • ıch will  (10.11.16 00:44:37) 
yok olmuyor, ben de özelden mezunum ; 3,09 ortalama ile mezun oldum mühendislikten, üstüne çift anadal bile yaptım. Hangi üniversite bilmiyorum; ama kardeşiniz biraz çalışsa yapar.
Not: Mühendislikte şuana kadar bir dersten kalmış, matematik, fizik ve türev dersleri AA ile bitirmiş biri olarak söylüyorum. Üstelik hocalarımız, galatasaray ve odtü mezunları idi. Kısacası iş kardeşinizde bitiyor.

  • noeldayın  (10.11.16 00:57:47) 
olmuyor


  • king lizard  (10.11.16 00:58:48) 
Hocanın kazancı ne oluyor ki ? Cebine para girmez herhalde


  • ıch will  (10.11.16 01:15:06) 
sarı çizmeli mehmet ağa. sırf ankarada 10 tane özel üniversite var, sen hangisini sorduğunu söylesen daha net şeyler söylenebilir.


  • tosunpasa  (10.11.16 01:25:22) 
Kardesim ozel universitede okuyor. Ingilizcesi iyi,hazirlik okumak istemedigi ve gereksiz olacagi icin ingilizce sinavina girdi. Sinav cok guzel gecmis. Gel gor ki sonuc aciklandiginda biz sok.
Ilk derse girdiginde de hoca sormus zaten sinava girmedin mi ne gerek var senin ingilizce hazirlik okumana diye, bizimki durumu anlatmis.tabi hoca burslu oldugunu ogrenince "hmm simdi senin durum anlasildi" diyip gulumsemis biladere

  • MtKrt  (10.11.16 01:34:07) 
burslu öğrenciye ekstradan öyle kolay kolay yük bindirebileceklerini sanmıyorum. bu tip bir adaletsizlik ya da farklı muamele, öğrenciler arasında çok dikkat çeker.

okulla bölümün adını verirsen daha net cevaplar alabilirsin.
  • zgrydn  (10.11.16 01:40:07) 
Burslu okudum, bilerek bırakma diye bir şey görmedim.


  • yemrem  (10.11.16 07:20:11) 
imkansiz, adlari cikarsa is kapanmaya kadar gidebilir.
ben de ozelde okudum. ihtimal vermiyorum.

  • cedex  (10.11.16 09:26:41) 
Tam tersine, özel üniversite gibi bir rahatlık yok. Ben devlete geçtiğimde hocaların kalitesizliği, kafa yapıları, eğitim kalitesi sudan çıkmış balığa çevirdi beni.

Eğer özelde yapamıyorsa devlette hiç yapamaz.
  • kimlanbu  (10.11.16 11:39:17) 
Bunlar şehir efsanesi. Vakıf üniversitesi mezunuyum belki de öğrencilere en fazla yükleneninden. Hoca zorluyorsa (bundan kastım ödev, proje, sunum, araştırma vb. faaliyetler) bil ki kardeşinin faydasına olacaktır. Mantık dışı şeylerden kastın nedir, açarsan daha sağlıklı yorum yapabiliriz.


  • Lethe  (10.11.16 11:47:48) 
burslu okudum. oluyor. öğrencilerin belli kısmı, özellikle okulun büyükbaş yöneticileriyle arası iyi olan hocaların derslerinde kasten bırakılıyor.


  • solskjaer  (10.11.16 13:11:33) 
Üniversite öğrencisini sen okuldan alamazsın mantıksız mantıksız yazma. "Veli" gibi bir kavram yok üniversitede. "Çocuk pert olmadan," ne demek yahu? Yarın öbür gün işi zor geldi aldık işten mi diyeceksin? Bırak ne yapıyosa yapsın. Abisine/ablasına gelir dert yanar; he gülüm he der geçersin. Bu kadar duygusal kasmaya gerek yok okul zormuş diye.


  • sipsi  (10.11.16 13:15:59) 
valla ben üniversiteye girerken neler diyorlardı, hocalar bırakıyorlarmış yok zenginler bursluları eziyormuş falan... girdim hiçbirini yaşamadım tam tersi çok güzel bir dönem geçirdim.

yoğunluk belki idealistliktendir, iyi bir üniversite-bölüm ise. Ha ticarethaneyse belki bırakıyorlardır bilemiyorum (üstte birkaç arkadaş öyle demiş) ama ben çevremden hiç duymadım.

Hatta şunu söyleyeyim, iyi üniversitelerde zaten hocalar böyle şeyleri yapmaz (yönetim istese bile ki istemez). Kötü saçma üniversite desen, öğrenciler pek parlak olmuyor ve hocaların aralarında yaptığı-benim duyduğum muhabbet hep "şunu mezun edip kurtulalım bi" oluyor. Bıraksalar okul para kazanabilir ama hocaların başına dert.

edit: mesela bir arkadaş demiş burslu olduğu için hazırlık okuttular geçemedi diye.(ki aslında bedava olur ama kalma ihtimalini mi düşünüyorlar ki anlamadım onu tam) Mesela benim durumumda ben hazırlık okumasam okuldan 4 yıl burs (para) alacaktım, hazırlık okudum 5 yıl para verdiler bana :D üniversiteden üniversiteye değişiyor olabilir işte ya.
  • rodriguez2  (10.11.16 13:16:24 ~ 13:19:00) 
özel üniversitede bilerek bırakıyorlarmış, ya da tam tersi çok kolaymış soruları veriyorlarmış tarzı spekülasyonlar genelde özel üniversitenin önünden geçmemiş kişiler tarafından kulaktan dolma şekilde çıkarılan şehir efsaneleri tıpkı burslularla köpekler giremez, bursluları dışlıyorlarmış eziyorlarmış vs. gibi. Tam tersi özel üniversitede burslular genelde el üstünden tutulur gıptayla bakılır, kimse de kimsnein burslu olup olmadığını bilmez, hocalar da arkadaşlar da. Tabii özel var, özel var. Şimdi dershane gibi her yere açılanı da var ama onlarda bile öyle olacağını zannetmiyorum yoksa o okul batar.
Tipik öğrenci şikayeti liseden sonra zor gelmiştir.Alışır. @mrtkrt'nin dediğini tam anlamadım burslu adama neden hazırlık okuutup hem 1 yıl bedava okutsunlar hem de üstüne 9 ay boyunca ekstradan cep harçlığı burs versinler bu anlamda rodrigues+1

  • limoncello  (10.11.16 14:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.