[]

Avrupa terör örgütleri iç tehditler

Avrupanın pkk ve bazı türk suçluları sahiplenmesi sizce tuhaf değil mi? Hala eski kurt rolüne devam ediyor mu? Tay-yeap'in bazı şeylerde haklı olma ihtimali var mı?
Medeni bir toplum olmalarına rağmen neden belli bir kesim ciddi anlamda ırkçı ve doğuluları maymun olarak görüyor? Yurtdışında bir süre yaşamış yazarlardan bilgi almak istiyorum. Taraflı tarafsız yorumlara açığım.



 
fransa'da kaldım 1 sene.

terörü yaratanlar zaten kendileri onun için tuhaf değil.
erdoğan'ın önünde fazla seçenek yok. ya 60 yıllık avrupa serüvenine resti çekip noktayı koyacak yada bu şekilde ikili oynayarak gidecek.
her topluluk kendinden aşağı gördüğünü ezmek ister. aynı türkiye'de çingenlere ve romanlar yapıldığı gibi. avrupa'da doğuluları öyle görüyor.
  • ada meltemi  (10.11.16 00:12:23) 
senin terör örgütü olarak tanımladığın şeyi, bir başkası hakkını arayan mazlum olarak görebilir. avrupa yıllardır, sen bu insanlara bir devlet olarak büyüklük göster, onları öldürüp hapsetmek dışında onlara bir yol göster, bunlar senin de vatandaşın diyor. bu insanlar için, bir devlet olarak elinden geleni yap ve bu toplulukla silah dışında iletişim kur diyor. biz bunun yerine savaşmayı tercih ediyoruz. hal böyle olunca da, avrupalılar için bu, iki denk gücün savaşı haline geliyor. bu da pkk'yı onların terör anlayışının dışında bırakıyor.


  • tavukbanalop  (10.11.16 00:26:38) 
devletlerle ilgili yorum yapmayı saçma buluyorum, zira bilgim yok. devlet devlettir, birisinin diğerinden iç işleri dışında pek farkı yok. önemli olan toplumlar.

ben ırkçılık yaşamadım ya da maymun gibi görülmedim açıkçası. tam aksine baya da memnunum.

bu arada bugün ufak alman veletler suriyeliler için düzenlenen bir etkinlikle alakalı bağış topluyorlardı, her mağazaya giriyorlar falan. sarı sarı, öyle de şekerler ki. aşırı da heyecanlı ve heveslilerdi. yani diyorum ki benim gördüğüm kadarıyla çocuklara sevmeyi öğretiyor toplum. gerisi bireye kalmış. her toplumda bir bölüm kaçık olabilir. önemli olan toplumların genel tutumu. ancak biz insanlar olarak genelde olumsuzu görmeye programlanmışız.

edit: yalnız erdoğan hakkında yorum yapayım. erdoğan haklı diye bir şey yok, zira erdoğan'ın savunduğu bir şey yok. kendi çıkarına bakıyor adam. bugün böyle bir tavır takınması gerekiyor demek ki. yarın tam zıttını da yapabilir. bu hemen hemen her siyasetçi için geçerli.
  • soso  (10.11.16 00:34:13 ~ 00:41:44) 
cevap basit, sen bir IRA veya ETA filmi izlediginde, adamlarin 'kendi topraklarimizda ozgur olmak, bizi somuren devletten kurtulmak istiyoruz' tarz ozgurluk goygoyuna hic destek vermiyor musun ? dogru yada yanlis, 'ozgurluk isteyen halklar' kendine dokunmadigi surece insanlarin sempatik buldugu bir kavram.

turkiye'ye ozel bir sey yok ortada, zaten avrupa bu hale getirdi denilecek bir durum da yok. en onceleri sscb'nin destegi var en basta, avrupa neden desteklesin sscb destekli orgutu ?
  • lanc  (10.11.16 01:28:19) 
Avrupa'nın Pkk militanlarını sahiplenmesi normal değil, Pkk AB tarafından terör örgütleri listesine alınmış bir örgüt. Eğer kanıt varsa, adil yargılama kesinse kolay kolay barındırmaz.

Ama başka bir terör örgütü liderinin (Fetullah GÜlen) ayağına kadar gidip el etek öğen milletvekillerini parlementodan uzaklaştıramıyorsan, Fetö sahnesinde dansöz gibi kıvıran bakanları yargı önüne çıkaramıyorsan, belediye başkanlarına "höt" diyeniyorsan, senin terör tanımınla kimse -afedersin- götünü bile silmez.

Herkes önce kendi kapısının önünü temizlesin.

P.s. Daha üniversite hastanelerinde tedavi edilen Işid yöneticilerine gelmedim bile.
  • babilbaligi  (10.11.16 15:07:23 ~ 15:08:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.