[]

eğitimciler lütfen yardım edin

merhaba. 6. sınıfa giden kızım matematik problemlerini kuramıyor. işlemlerde sıkıntı yok. her türlü işlemi zor da olsa çözebiliyor ama iş yazıya döküldüğü zaman (problem çok kolay olsa dahi)ne yapacağını bilemiyor. danıştığım kişiler zamanla yapar dedi ama benim de yapabileceğim şeyler olması lazım. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.




 
kitap okuma alışkanlığı var. okuduğunu anlıyor. söylemek istediğim sözlü problemi çözemiyor. mesela cebimde 50 lira vardı, tanesi üç liradan bla bla bla diye devam eden problemler olduğu zaman, onu kafasında canlandıramıyor. ben de bu özelliğin gelişmesi için benim üzerime ne düştüğünü öğrenmek istiyorum. artık konular ağırlaşacak. matematikten soğumasını istemiyorum.


  • steyro  (09.11.16 18:07:30) 
kolaydan zora doğru öğrenmesini sağlarken aynı zamanda da problemleri gerçek hayata uyarlarsanız daha çabuk öğrenme sağlayacaktır. demek istediğim şu şekilde problemler yazın ona.

örnek; ayşe bakkaldan tanesi 3 liraya 4 tane çikolata alıyor. ayşe bakkala 20 lira veriyor. geriye ne kadar para üstü alır?

Bu problemi aynı zamanda gerçek paralarla çocuğunuzla birlikte oyunlaştırabilirsiniz. Benzer problemleri kurarak kolaydan zora problemler geliştirin.

Ben kendim matematik öğretirken çocuklarda bunu çok net görebiliyorum. Mesela 3./4. sınıf bir öğrenci 25x3 işlemini hızlıca yapamazken, üç tane 25 kuruş versem toplam kaç paran olur dediğimde hızlıca 75 diyebiliyorlar.

Bu tarz uyarlamalarla ve kolaydan zora doğru mümkün olduğunca benzer problemler kurarak ilerlemenizi tavsiye ederim.
  • olkol  (09.11.16 18:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.