[]

domain, hosting taşıma

bir tane hostingimiz var. site kurulu değil. sadece email kullanılıyor.

ben bunu godaddy'den başka yere taşımak istiyorum. hostingi de alıcam filan.

sorularım:

1) godaddy yenilemesi kapıda. onu ödemeden geçicem di mi yeni yere? zaten satın alcam çünkü yeni yerden. hosting de, zaten site kurulu olmadığı için bi şey yapmama gerek yok gibime geliyor.

2) maillerin yedeğini outlook'la alıcam .pst olarak. iphone'da bunları korumanın yolu var mı?

ya ben kendimin olsa yaparım da, adam mailleri kaybolmasın filan istiyor.

yeni geçeceğim hosting daha uygun fiyat açıkçası. merak edenler için:radore

 
1) alan adlarının ödeme tarihi belirli bir süre altında olanlar taşımayı gerçekleştirmez. İlla uzatmanızı ister, buna dikkat edin.

2) iphone ayarları önemli. "sunucuda bırakma" gibi bir seçenek vardı sanırım. kurcalamak lazım. iphone'da eski mailler telefonda kalır, yeni yere taşındığı zaman alıma devam edersiniz diye biliyorum.
  • teknikekip  (09.11.16 13:43:34) 
hmm uzatma isterse uzatırız da sadece alan adı uzatabiliyo muyuz bakmam lazım.

iphone'a export etmek istiyorum mailleri kısaca.

dediğim gibi iphone sahibi değilim. elime verseler gene yaparım da, tam emin olarak yapmam lazım.
  • yoggi  (09.11.16 14:34:31) 
Radore ye sor çoğu yerde eski sunucudan mailleri imap protokolü ile yeni sunucuya çekme şansın oluyor.
Sadece mail için kullanacaksan host almana gerek yok, yandex kurum (bkz: https://kurum.yandex.com.tr/ ) maili free
Godaddy den tranfer kilidini kaldırdıkdan sonra taşıma yapabilirsin 2-3 günde bitiyor.
  • lodos1907  (09.11.16 15:18:04) 
@lodos

obaaaa bu çok iyiymiş ya ben niye bilmiyodum ki bunu?

şimdi biraz daha inceliycem de sana sorayım biliyosan. ilerde site kurmak istesem, hosting hizmeti de veriyo mu, parasıyla tabi...
  • yoggi  (10.11.16 15:21:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.