[]

alışmadık bünyede spor durmazmış

26 yaşında 10 yıldır sigara içen biriyim. düzensiz hayat ile bmi'ım 20lerden 29'a fırladı bir anda. obez olma ihtimalini düşününce yusuf yusuf oldum. tahlil yapmaya niyetlensem de hep bir aksaklık çıktı, sorunu somut olarak bilmiyorum yani. ona da sıra gelecek ama.

araştırdım ettim. şu an benim için en iyi spor hiit en iyi diyet de low carb gibi.
dün sabah erken kalkıp hiit yapayım dedim. yarım saatlik hiitin 8. dakkası yerden kalkamadım.

sonrasında yaptığım kahvaltıda doymadım yine de kendimi tuttum. gün boyu çok acıkmadım ama gece bi anda gözüm tuzlu karbonhidratlara düştü.

canım sigara çekmedi o çok hoşuma gitti.

bugün yine açtım aynı videoyu. öncesinde filtre kahve içmiştim. bu sefer 7,5. dakikada yığıldım.

sorulara gelirsem 1) bu 8 dakika çok mu kötü? artırmak için ne yapmalı? gün içinde yürüyüş, sporun saati vs.
2) kahvaltıyı önce yapsam spordan sonra yine acıkır mıyım?
3) sporu yapamaz hale gelince kasıklarımda adet ağrısı gibi bir ağrı oluyor. bu normal mi? anormalse sorun nerde olabilir?
4) başka öneriniz var mı?
5) motivasyonu artırmak için alışveriş yapayım mı? bu soru alışveriş yapmak için şişmanlığı bahane etmek adına sorulmuştur :D zayıflayacağıma inancım tam çünkü.

 
Hiç spor yapmadıysan HIIT sana sert kaçar. Sen önce uzun tempolu yürüyüşler yap. Hafiften vücut ağırlığı egzersizleri de yaparsın üstüne ısınınca.


  • arnold schwarzeneger  (09.11.16 13:40:44) 
@arnold +1

Sen önce o kullanıcı adını değiştir :) "marul salatası" yap.

HİİT çok iyidir ama hemen olmaz o iş. ben sana etkili yöntemler öğreteyim, ama önce şunlara cevap ver:

Yürüme koşma imkanın nedir? koşu bandı, spor salonu, bisiklet veya dışarıda yürüme imkanları arasından nelere sahipsin? Günün hangi vakitleri müsaitsin?

8 dakikalık hiit olarak ne yapiyorsun? Hiit'in 1001 çeşiti var, hangisini yaptığını bilmek de önemli.

Ağırlık çalışmadan sağlıklı kilo veremezsin (hatun kişisi olarak kaslanma korkun olabilir, o konuya sonra gelecez)
  • harzem  (09.11.16 15:52:53 ~ 15:54:13) 
@harzem spor salonu yok çevremde. ama park var kocaman orada yürüyüş yapabilirim. evde alet yok malesef. bisiklet de yok.

şu videoyu yapıyorum www.youtube.com tekrara geçince yapamıyorum.
serbest çalışan sayılırım. o yüzden düzensiz hayatım. işim en erken 7'de başlayıp en geç 5-6 gibi bitiyor.

ağırlık çalışmaya karşı değilim :) ama nasıl çalışacağımı bilmiyorum. kilo alımından sonra artan bel ağrılarım sebebiyle bedenen biraz hafifleyip başlarım diyodum.

nickim de çok güzel bi kerem :D yediğim zaman vicdan azabı çekmeyeceğim günleri iple çekiyorum.
  • cikolata selalesi  (09.11.16 18:24:40 ~ 18:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.