[]

Aliexpress kargoları

Merhaba,

3-4 oldu apartmanın girişine bakıyor ptt kargolarımı. Şikayet ettim ama kayıtlı posta olmadığı için bırakıyorum demiş kargo görevlisi. İstersem telrar yazılı şikayet edebilirmişim.

Ne demek bu? Kayıtlı gelmiyolar mı yani? kargo sonuçta nası kayıtsız olur

 
takipsiz postaları posta kutusuna bırakırlar, mektup, fatura gibi.. bu hep böyleydi. şikayetle olacak birşey değil.

kayıtlı dediği şey, registered air mail'dir, barkod numarası vardır, sürekli her update'i takip edebilirsin ve alıcıya elden teslim edilmesi zorunludur. diğeri takipsiz normal posta gibi takip edemezsin ve elden teslim zorunluluğu yoktur, onun için posta kutusuna bırakırlar.

birdahaki alışverişlerinde registered air mail kullan, hem barkod no ile takip edersin hem de elden teslim alırsın.
  • battal gemalmaz  (09.11.16 12:22:21 ~ 12:23:26) 
ptt kargo öyle yapabiliyor. görevlinin keyfine kalmış, benim eve 50 defa aliexpress'ten kargo getiren görevli her seferinde zili çalardı, evde olmazsam aşağıdaki dükkana teslim ederdi.

Ama amerikadan getirttiğim bi kargoyu (muhtemelen başka bir görevli, arada 1 yıldan fazla fark var), aşağıya bırakıp gitmişti.

Sen kargocu abiyi yakala, biraz bahşiş ver. Ben 10 tl vermiştim ilk başlarda bir defa, hiç kapıya bırakıp gitmedi. bahşişim etkili olmuş olabilir.
  • harzem  (09.11.16 12:22:25 ~ 12:23:00) 
tracking number'ı olmaz genelde oralardan alınan ürünlerin, yani geliş-gidişte ne aşamalardan geçti kontrol edemezsin sen, bahsettiği kayıtlı olma durumu bu. taa cehennemin esfelesinden gelen kargonun ucuz olmasını sağlayan şeylerden biridir bu normal kargolarda olup bunlarda olmayan özellikler. genelde ufak bir meblağ ile tracking number sunar satıcılar, bundan sonrakilerde onu tercih et.


  • baba jo  (09.11.16 12:25:24 ~ 12:26:25) 
ptt kargoyla veya kurye ile alakasi yok. dedikleri gibi 'registered' olmayan siradan kargolar kayitsiz, yani kagit uzerinde evin kapisina takilan mektupvari seylerden farki yok. 1 dolar civari farkla kayitli postayi secerseniz hem takipli olur hem kisiye teslim edilir.


  • icim urperiyor  (09.11.16 12:41:51) 
ptt kargo ile postayı karıştırmamak lazım.

aliexpress'ten gelenler posta ile geliyor. yani evet mektup gibi. posta kutusu varsa koyar, yoksa bırakıp gider. postacı ile aranız iyi olursa zilinize basabilir.

benim eskisi yukarı çıkarıyodu. arkadaşımınki de öyle.
şimdiki aşağıdan zile basıp kapıyı açtırıp içeri atıp çıkıyor. buna da şükür. dış kapıya bırakıp giden de var.

postacıyla arayı iyi tutun. ya da iş yeri gibi bi yere gönderim yaptırtın.
  • yoggi  (09.11.16 12:43:31) 
Sırf bu yüzden aliexpress'ten bir şey alacağımda şirket adresi veriyorum, en kötü aşağıdaki çaycımıza bırakıyorlar.

Geçen sene e-sigara sipariş etmiştim, apartman kapısına bırakmış gitmişler, elime geçmesi tam bir mucizeydi.
  • kimlanbu  (09.11.16 12:48:51) 
Aliden 60 siparişim oldu şu ana kadar ve standart olarak takipli geldi bir çoğu.

Üstte dendiği gibi takipsiz şey için kapıyı çalmazlar. Ama takipliyse de öylece bırakmazlar.
  • jesterdvine  (09.11.16 12:56:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.