[]

trump'a abd'nin erdoğanı demek

çok alakasız değiller mi?
trump dinsel bir söylemde bulunuyor mu?
göçmenleri kovmak istiyor, erdoğan 4 milyon göçmen aldı.
ortak yanları var mı ki? varsa da bu benzetme için yeterli mi?

 
bence de alakasızlar.
ama nedenlerini yazarsam içeri atılabilirim, o yüzden detaya girmek istemiyorum.

mutlaka ortak yanları da vardır, ama benzetme için yeterli olduğunu düşünmüyorum.
  • blatta hiberna  (09.11.16 12:08:36) 
ağzı olan konuşuyor boşver. hiç alakaları yok. mal mal yorum kasan çok sen takma onları.


  • cekilmis gayfe  (09.11.16 12:11:46) 
embesil clinton'cı tayfanın pr çalışmaları.

trump'ın clinton sapığından daha kötü olma ihtimali yok
  • tchuck  (09.11.16 12:13:03) 
Sosyal medyada bu kadar çok nefret edilmesine rağmen seçimi kazandı. Amerika'nın eğitimsiz kesimi Trump'a oy verdi. Cinsiyetçi konuşmaları var vs. Bazı yönlerden benziyor. Bazı yönlerden alakası yok. Tek bir söyleme bakarak karşılaştırma yapmak yanlış.


  • peggy  (09.11.16 12:15:06 ~ 12:15:28) 
ortak noktaları ikisinin de kendisini elit kabul eden kesim tarafından sevilmemesi. rte kaybedince bizim elitler türkiye'den ayrılacağım diye ağlıyor, trump kazanınca amerikalı elitler kanada göçmenlik sitesini göçürüyor. bence çok komik.

ayrıca trump hillary'den iyidir. umarım nato'yu bitirir.
  • zoghurt  (09.11.16 12:21:10) 
- eğitimsiz kesimden oy aldı
- dindar kesimden oy aldı
- ırkçı kesimden oy aldı
- zenginlere vergi affından bahsediyor (hillary zenginlere vergileri arttıracaktı)
- kadınlara değer vermediğini kendi belli etti
- yol köprü yapacaz dedi
- inşaatla zengin oldu
- @cekilmis gayfe isimli arkadaş bir hristiyan, kendisi tayyip düşmanı, trump hayranı. o yüzden onu takma sen zaten.
- trump, göçmenle evli, eski karısı da göçmen. ama kendisi göçmen karşıtı. yani işine gelirse göçmen seviyor, tayyip gibi.

tayyipten tek farkı, başkan olmadan önce de zengindi. şimdi kendi gibilerinin vergilerini daha da azaltmayı konuşuyor. tayyip önce başbakan oldu sonra zengin oldu.

şu "elit kesim" düşmanlığı kadar saçma bir şey yok. "allah okumuşların şerrinden korusun" demek kadar saçma. cahil cühelanın fikrine değer verip, kendini geliştirmeye çalışan kişilerin fikrini beğenmemek de yeni cahil modası.
  • harzem  (09.11.16 12:29:30 ~ 12:31:19) 
Bu arada Trump konuşmalarında defalarca islam karşıtı olduğunu söyledi, yetmedi konuşmasına gelen başörtülü müslüman bacımızı salondan attırdı.
edition.cnn.com

Tayyip bile bu adamın açılışını yapmakla (Trump Towers) hata ettim dedi.
Bizim ak'lar da hangi mantıkla bu adamı destekliyorlar bilmiyorum:D (Bence diğer aday kadın olduğundan) Zaten değişen bir şey olmayacak, iki aday da aynı bok.
  • peggy  (09.11.16 12:38:46 ~ 12:39:50) 
erdogan = sjw(magdur edebiyati)
clinton = sjw(magdur edebiyati)

trump, bu gune kadar siyasete girmedi, deneyimsiz diye elestiriliyor...

erdogan, siyasetten baska bir hayatiyla one cikmamis.

trump = aileden ve kendi calismalariyla zengin bir is adamidir.

erdogan = siyasete erken yasta girmis, yukselmek icin firsatlar kollamis bir siyasetcidir.

ayrica: heavy.com

edit: benzer yonlerini bulmaya gayret edersek hepisi insandir. ama geldikleri arkaplan ve dusunce yapilari itibariyle siyah beyaz gibi ayiramayacagimiz gibi gridir deyip ayni da kabul edemeyiz. biri is adami biri siyasetci. bu kadar basit dusunmek gerek.

is adamligi ve siyasetcilik genelde birbirine karistirilmaz. birbirlerini etkilerler, yalniz genelde birbirlerini desteklerler. erdogan arkasinda duran milyon dolarlik adamlar olmadan bir hictir. halk onu duymaz bile bu milyon dolarlik adamlar onu reklam etmese. ote yandan milyon dolarlik adamlar da halkin destegini almak icin siyasetcilere ihtiyac duyuyorlar. falan filan.
  • idexo  (09.11.16 12:59:53 ~ 13:08:27) 
ikisi de rakiplerinden daha eğitimsiz, birikimsiz, tecrübesiz.
ikisi de dindar,
ikisi de kadın düşmanı, ikisi de kadınları aşağııyor,
ikisi de sanayi falan sallamıyor, ikisi de beton seviyor.
ikisi de tek adam olma yolunda,
ikisi de vergi ve kural tanımaz, ikisi de hesap vermemek ile övünüyor. mal beyanları, vergi beynaları ikisinde de şaibeli.
ikisi de hiçbir somut vaadi olmadan seçildi,
ikisinin de yarın ne yapacağını kestirmek mümkün değil.

yetmez mi?
  • babilbaligi  (09.11.16 16:36:48) 
Sadece konusma tarzlari benziyor.


  • stavro  (09.11.16 16:42:13) 
abd nin ali ağaoğlu.


  • bardakigüneşgözlüğü  (09.11.16 16:53:55) 
@sour clinton'un ana fikri magdur olmakti. trump'in ana fikri amerika'yi welfare state'ten cikarmak ve "yine super guc yapmak"

oysa clinton'in izledigi ayristirici siyaset ortada, mailleri ortada. kadinin para kaynagi olan katar ve suudi arabistan ayni zamanda isid'i fonlayan ulkeler. simdi bu mailler ortaya cikinca clinton magdur degil yalanci ve suclu oluyor.

ote yandan "trump algisi" hakkinda oyle seyler cikardilar ki piyasaya: adamin ciplak heykelini yaptilar dalga gectiler meydanlarda. simdi bu adam magdurum diye cikmadi fakat "character assasination" yani bir cesit kimlik siyasetinin hedefi haline geldi.

bak clinton hakkinda obama 2008'de neler diyor:

www.youtube.com

ayrica bak:

www.youtube.com

simdi bu kadin 2008'de obama'nin soyledigi gibi yalanciysa, koltugunu baskalarina lobi faaliyetleri yoluyla satiyorsa. o gunku yalanci hakkinda bugun ne degisti? ogunku yalanlar oldugu gibi duruyor. bugun aynisi gecerli degil mi? bunlar bu kadinin o gune kadar yaptiklariyken bugun ortadogu'nun geldigi halden hillary sorumludur.

neyse. goren gozler icin apacik ortada. clinton sadece "kadin" oldugu icin oy almaya calisan bir robot. bu trump'i muhtesem bir insan yapmaz elbette fakat o kadar asagilik bir duzende ki amerika su anda. bernie gibi adamlari ezip, koltugu trump'a hediye etti clintonlar.

son tahlilde clinton gelseydi yapacaklari su anki amerikayi bir 4 yil daha devam ettirmek ki amerika'nin ekonomisi dunyadaki belirsizlikte pek de saglam degil. ani dalgalanmalara sebep olmamak icin cok dikkatli oluyorlar. dolar yukseliyor ama paranin degerli olmasi bazilari icin(ihracatcilar) oldukca kotudur. bir anda kimse amerika'dan mal alamaz olabilir. gibi...

neyse sonuc olarak amerika'nin basina gecen trump basindan beri rusya ile catismaktansa "iyi bir pazarlik" yapabilecegini soyluyor. amerika'nin cikarlarini gozeteceginden bahsediyor. bunu yaparken de politik dogrucu olmadigi icin sosyal medyada ve diger yayin kuruluslarinda kolay hedef olup eziliyor. hic adil olmayan bir karsilasma verdiler birbirlerine karsi.

sunu da bonus olarak bir izle: www.youtube.com

vidyonun basindaki adam hillary'nin sag kolunun kocasiymis. denilene gore bu kadinin kocasi teenager kizlarla amerikalilarin "sexting" dedigi fotografli sanal seks olaylarindan beri gelmiyormus. hillary hayranlarinin trump hakkindaki saf nefreti bunlarin haber yapilmasini engelliyor. nasil turkiye'de hukumet aleyhinde konusmak yasaksa amerika medyasi da hillary aleyhinde konusmuyor.

ayrica sunlara bakmani tavsiye ederim: clinton milleniallerin duygularini somurdu, trump "taxpayer" denen, yani vergi veren nufusun mantigina hitap etti. sonucta bagimli nufusun dedigi olsaydi emin ol amerikanin ekonomisi ve dis iliskileri su andakinden daha kotu olacakti amerika icin.

taxpayer oy haritasi: thestatesxyz.files.wordpress.com

millenial oy haritasi: thumbs.mic.com

sonuc "hillary destekcileri bir avuc coluk cocuktur" demeye calismiyorum. vergi veren adamin soz sahibi olmasinin onemli oldugunu vurgulamaya calisiyorum.

edit: demeye calistigim turkiye'deki "corruption" ya da yolsuzluk ve amerika'daki yolsuzluk ya da "corruption" goz onune alindiginda clintonlar amerika'nin akp'si ve erdogan'idir.

isid'e bir grup ofkeli genc diyenler'e bakarsan ve amerika'daki katar ve suudi arabistan lobisinin kimi destekledigine bakarsan daha iyi anlarsin.

alttaki yorumlari okudum editi: demeyim diyorum duramiyorum yav adamlara cahil deyip duruyorsunuz ama amerikanin vergi veren kesimi bu adama veriyor oyunu. mutlaka birilerine cahil diyecekseniz clinton'un pesindeki sjw'ler daha cahildir. nasil saldirgan olduklarina bakin. ne kadar duygu ile hareket ettiklerine bakin. ne kadar medya manipulasyonunun kurbani olduklarina bakin.
  • idexo  (10.11.16 14:53:27 ~ 16:21:18) 
trump abd'nin erdoğan'ı falan değil. dünyayı kadın haklarından ve otun serbest olmasından ibaret sanan dangalaklar kuduruyor işte. gereken cevabı amariga halkı sandıkta verdi, burada da söylenmesi gerekenler söylenmiş zaten. clinton denen vahşi ruh hastasından her türlü evladır trump. ayrıca adamın karşı olduğu şey illegal göçmenler. hala "GÖÇMENLİK KARŞITI AMA KARISI GÖÇMEN :((" diyebilmek için ya art niyetli ya da gerizekalı olmak lazım. ağzını açanın ırkçı veya seksist olduğu dünyada trump reis amerikan halkının haklı tepkisinin sonucudur. insanar bunaldı, bıktı artık bu aptal, içi boş duyar ve hassasiyetten. ayrıca clinton başarısız bir siyasetçi olmasının yanında ağır ruh hastası, eli kanlı biri. trump'a cahil, bilgisiz, rererö diyenler clinton'ın başarılarla dolu muazzam geçmişinden (!) hiç bahsetmiyor niyeyse. insanlar abd'den önce dünya polisi olmayı öncelik haline getirmiş, her yeri kan gölüne çevirip şirketleri zengin eden vampirlerden bıktı artık. trump gibi inşaatçı bir zengine bile sempati duyup bu adamı seçiyorlarsa ortada gerçekten büyük yanlışlar var demektir.

trump, tayyip'in abd versiyonu falan değil. kudurun.

(bkz: öcü gibi korkuyorlar donald trump yoldaşımdan)
  • der meister  (10.11.16 15:04:17 ~ 15:04:47) 
sadece abd'nin dinci, ırkçı ve cahil kesiminden oy olması nedeniyle benzetiliyor. onun dışında bir benzerlikleri olduğunu sanmıyorum. abd'de yaşasaydım yeşiller'e oy verirdim <3


  • nathanieltroy  (10.11.16 15:43:23) 
trump çok zeki birisi. amerikada sıfırdan milyarder olmak, hem de yahudi olmadan, hiç kolay iş değil. biryerlerde anılarını okumuştum, gençken çok da çapkınmış. mal bir zengin de değil.
trump'ın aksine bizim ki çoğunlukla duygusal hareket ediyor. sık sık da dönüş yapmak zorunda kalıyor.

  • supermatik  (10.11.16 15:50:54) 
trump, sıfırdan milyarder falan değil. aksine gayet süper zengin bir aileden geliyor. direk babasının işini devam ettiriyor sonrasında iflasın eşiğine geliyor da trump adının marka değeri var diye herife destek çıkılıyor. ağaoğlu version 2 yani.


  • sparta_küs  (11.11.16 01:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.