[]

vatanım sensin'i özet geçebilecek olan var mı? ---SPOILER---

-----------------------------------------------------------------------------------------

ilk bölümü yarım yamalak izledim. halit ergenç'in komutanı olmaz bir şey emrediyor, bu emre karşı gelip hapse düşüyor. sonra kankası bunu kaçırıyor. bu gidip bakıyor ki komutanı yunanlılarla pazarlık ediyor. sizi tevkif ediyorum derken arkadan vuruluyor. vuran da yine kankası. kanka gelip komutanı da vuruyor gidiyor. sonra halit ergenç'i yunanlılar buluyor.

buradan sonra izlemedim. sonra bi gördük ki aradan yıllar geçmiş, herif yunan olmuş. ikinci bölüme de az çok baktım ama anlam veremedim.

aradaki tırı vırı kısımları geçelim de bu adam niye yunan oldu? yunanmış gibi yapıp casusluk mu ediyor, yoksa hakikaten taraf mı değiştirdi, hain mi oldu?

kankası ne ayak? hem bunu hem hain komutanı vurdu, ama gayet vatansever davranıyor. neler oluyor?

 
sorduğunuz şey dizinin özü.

öncelikle, kanka tamamen kendi çıkarlarına uygun hareket ediyor, henüz bilemiyoruz.

ikinci bölümün son yarısını falan izleyin bence.
çünkü orada ciddi bir düğüm var ve dizinin kilit yeri.
netice olarak "vatan için vatan haini olmak" diyor yaptığı şeye.
yani casus.

ama bunun sürecini izlemezseniz duyguyu yakalamanız/almanız zor.
  • blatta hiberna  (09.11.16 12:06:07) 
bolgeyi satmak icin altin pazarligi yapan silah arkadaslari ve kankasini yakaladi. kankasini yakaladigini goremeden kankasi tarafindan sirtindan vuruldu. oldu sanildi ama olmedi, yunanistan askerleri tarafindan esir alindi. haftalarca aylarca esir kaldi. esir kaldigi kogusta digeeriyle birlikte plan yaptilar ve onu donek, hain biri olarak gostererek yunanistan subayi yaptilar. bunu saglamak icin esir dustugu arkadaslarindan birini yunanlilarin gozu onunde vurdu. rol kesen bir casus yani.

bu sirri ailesi bile bilmiyor.

yunanistan askeri olarak kendi topraklarinda isgalcilerin emrinde gibi rol kesiyor.

arka planda m.kemal ve direnis hareketine cok gizli destek sagliyor. gelecek bolumlerde bh sekilde ilerleyecek
  • kosun lan mevzu var  (09.11.16 12:41:23 ~ 12:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.