[]

Anasının Kızı / Babasının Oğlu

musunuz? Evet ise;

-Bunu hangi anlarda/durumlarda daha çok fark ediyorsunuz?

-Hiç dışarıdan 3. bir kişinin bunu söylediği oldu mu / oluyor mu?

 
babamın kızıyım %70
annemin kızıyım %30

  • balpolen  (08.11.16 15:44:41) 
Babamın kızıyım. Annemi de çok seviyorum tabii ki, ama karakter, konuşma biçimi, hayata karşı duruşum vs. tamamen babamın kopyası. Çevremden diyenler de çok bunu. En son kuzenim söylemişti, bir olay karşısındaki tepkimle ilgili "aynı eniştem gibi tepki verdin" diye. Annem benim "babamın kurallarına göre" yetişmeme, kardeşlerimin kendi kurallarına göre yetişmesine bağlıyor.

Ben genelde bir haksızlık, usulsüzlük, iki yüzlülük durumunda fark ediyorum bunu. Bu yönde en ufak bir şey sezdiğimde yakınım da olsa arama sert bir set çekerim. Ayrıca eylemde bulunma gereği hissediyorum çok ciddi bir şekilde, aynı babam işte.
  • gmzo  (08.11.16 16:00:40) 
Annemin kızıyım %100

Dışarıdan çok söyleyen olmuyor artık, anamı babamı tanıyan yok çünkü. Eskiden akrabalar söylerdi. Ama ben hayat çizgimizi gördükçe baya annemin aynısı olduğumu düşünüyorum.
Fiziksel olarak değil ama ruhsal olarak; zayıf psikoloji, ruh hastalıklarına yatkınlık, düzenli melankoli, bağımlılıklar, huy ve tavırlar olarak annemin aynısıyım. Hatta bu beni epey korkutuyor çünkü annemin pek parlak bir hayatı olmadı. Zaman zaman Selim Işık gibi annemi kalıtım ve mendel yasalarıyla hırpalıyorum senin yüzünden böyle oldum diye.
  • buff  (08.11.16 16:02:25 ~ 16.12.16 02:16:07) 
-sen hastanede karıştın kızıyım daha çok.


  • proverb haste makes waste  (08.11.16 16:11:53) 
babamın oğluyum %70 :(

tipim falan da benziyo hep. güzelim annemin genlerini bastırmış babamın fikirtepeye yaraşır genleri ve beni de o karanlık dünyalarına dahil etmiş.
akrabalar derdi küçükken "babasının fotokopisi bu ha ehhehehe" falan diye. bunun neresi komikse amk. ayrıca fotokopi nedir? dingil bunların aile komple ya. neyse

annemin oğluyum %30

tipimi ve bazı huylarımı babamdan aldıktan sonra "artık saçmalamanın alemi yok" demişim belli ki, minik bedenim artık dayanamamış ve kalan kısmı pırıl pırıl annemden doldurmuş. babamın masumluğunu ve saflığını elimin tersiyle itip, annemin kunduzluğunu ve de sinsiliğini almışım. beyin anneden, gerisi babadan yani. yazıklar olsun baba.
  • naberabi  (08.11.16 16:11:56 ~ 16:14:46) 
karakter olarak ikisine de benzemiyorum. tip olarak tatarligimi babamdan almisim, eskiden herkes aynı babası derdi. üç dört yıldır da herkes anneme benzetiyor.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (08.11.16 16:19:19) 
Tip olarak anneye benziyorum, ben benzetemiyorum da benzediğimi hatta aynı olduğumuzu söylerler hep. Son zamanlarda da dikkatimi konuşma ve davranış olarak da anneme benzediğim çekiyor. Hatta sesimi bile benzetir oldum, aynı ses tonuyla aynı cümleleri kuruyorum, ''Aha aynı annem gibi konuştum.'' diyorum. ''Annesinin 20 yıl genç hali geldi.'' derler tanıyan bilenler.

Huy olarak ise, babam gibi olduğumu söyler annem. Kafama koyduğum şeyi inat eder yaparım, asla da ağzımı açıp yardım istemem; ölüyor olsam bir bardak su istemem o derece pis huyluyum. Haksızlığa asla gelip sineye çekemem, sevdiklerimi geçtim kendimi bile kayırmam filan... Babam gibiyim bu açıdan.
  • kaymaktutmayansicaksut  (08.11.16 16:29:26) 
ilgi alanlarım ve motivlerimle babamın kızıyım


  • sayns  (08.11.16 16:55:14) 
Tip olarak da, karakter olarak da bizimkilere benzemiyorum.

Ailece tanıyanlar benim evlatlık olabileceğimi söylüyor şakasına.
  • la rana  (08.11.16 17:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.